7 Portes

Menció especial
2024
Ciutat Vella
Entre 40 i 50 €

Clàssic entre els clàssics, tota una institució. Va ser fundat el 1836 per Josep Xifré, i el 1942 va passar a mans de Paco Parellada, propietari de la mítica Fonda Europa de Granollers i membre d’una prestigiosa saga de restauradors, que encara avui el dirigeix. 

Als bancs del Saló Barceloneta llueixen plaques de personatges il·lustres que els van ocupar (Lorca, Dalí, Tarradellas…). Posseeix obres de Picasso, Miró i Tàpies, entre altres artistes; un llibre de visites amb autògrafs de García Márquez, Lola Flores o Woody Allen, i les etiquetes per a les ampolles commemoratives del seu 175è aniversari, el disseny de les quals es va encarregar a Milton Glaser. I com que el seu compromís transcendeix la mera pràctica culinària, va impulsar la col·lecció 7 Portes de Receptaris Històrics de Cuina Catalana, que des de 2013 publica l’editorial Barcino. 

Arrossos i paelles prodigiosos, canelons trufats de festa major, marisc, peix i carns, plats en perill d’extinció, altres creats allà mateix –el bacallà de la Sra. Carme, els escamarlans al forn a l’estil del Sr. Cortina, el rap a la barquera–, i postres com el pijama; tot això en una carta que ha anat adaptant-se als gustos i convencent generacions de comensals, assidus buscant plaers gastronòmics, a les taules d’un amfitrió que els serveix amb excel·lència.

Contacte

Passeig d’Isabel II, 14. 08003 Barcelona.
933 193 033