“Amb els aliments, seguretat és salut”

  • Es posa en marxa una acció de comunicació a través de cinc vídeos musicals que promouen la seguretat alimentària entre els operadors dels comerços alimentaris i establiments de restauració.

L’Agència de Salut Pública de Barcelona i la Direcció de Comerç han posat en marxa una acció de comunicació per tal de promoure la seguretat alimentària, i que va dirigida a tots els operadors alimentaris de la ciutat, entre els quals comerços alimentaris i establiments de restauració.

Sota el lema “Amb els aliments, seguretat és salut”, la iniciativa es difon a través cinc audiovisuals divulgatius que tenen com a objectiu enfortir el coneixement i la cultura de seguretat alimentària mitjançant la informació, educació i sensibilització.

El propòsit principal és enfortir el coneixement i la cultura de seguretat alimentària entre els operadors a través de la informació, l’educació i la sensibilització. Els professionals del sector alimentari juguen un paper clau per aconseguir les millors condicions sanitàries sobre els aliments que es comercialitzen o se serveixen en els establiments alimentaris de la ciutat.

Són vídeos musicals, subtitulats en català, castellà, anglès, xinès i urdú i donen a conèixer les condicions sanitàries necessàries per treballar de forma segura. Se n’ha elaborat una sèrie, “The Food Safety Series”, i per a la seva realització, s’hi ha comptat amb la participació de professionals d’establiments de restauració a Barcelona i de comerços alimentaris.

Els audiovisuals informen de les condicions d’higiene i seguretat a adoptar en el treball als establiments i locals:

  • Condicions sanitàries de les estructures i equipaments.
  • La neteja i higiene de les instal·lacions, equipaments i del personal.
  • Pràctiques de manipulació higièniques per treballar amb aliments.
  • Gestió dels sistemes d’autocontrol sanitari.