Barcelona Comerç atorga els premis al "Compromís amb el Comerç”, “Talent Jove” i “Comerç Innovador”

Quan

1/12/2017

• Els comerciants reconeixen als Comerciants de La Rambla la seva solidaritat, generositat, empatia i compromís amb els veïns i visitants del passeig directes i indirectes de l'atemptat del 17 d'agost a la Rambla.

• La botiga Petit Rusc ha guanyat el Premi al Talent Jove al Món del Comerç i La Lleteria del Poble Sec, el de Comerç més innovador.

Fundació Barcelona Comerç va reunir el 29 de novembre, 250 comerciants, autoritats i personalitats vinculades al món del comerç, la política i la cultura per celebrar la 13a edició dels Premis Barcelona Comerç que aquest any han distingit a l'Associació d'Amics de La Rambla, en representació de tots els comerciants del passeig, amb el Premi al "Compromís amb el Comerç".

El Jurat dels Premis, format pels patrons dels 21 Eixos Comercials de Fundació Barcelona Comerç van decidir de forma unànime atorgar aquest guardó als companys comerciants de La Rambla, en reconeixement a la seva resposta solidària i massiva, vers els veïns i visitants d'aquest emblemàtic passeig de la ciutat, durant, després i els dies posteriors a l'atemptat del 17 d'agost que va matar 15 persones i ferir més de 100 a les portes dels seus establiments.

En paraules del jurat, el guardó vol ser un agraïment a la seva generositat, empatia i compromís i, també, tal i com va fer constar el vicepresident de Fundació Barcelona Comerç i Secretari de l'entitat en la lectura de l'acte dels guardons, "un agraïment per tornar a fer-nos creure en la Humanitat, en moments on es treu el pitjor i el millor de nosaltres i per fer saber a tothom que #NoTenimPor". 

El president d'Amics de La Rambla, Fermín Villar, en nom de tots els comerciants del Passeig va ser l'encarregat de recollir el Premi de mans del president de la Fundació Barcelona Comerç, Salva Vendrell i l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau que van presidir l'acte de lliurament d'aquests premis.

Premi al Talent Jove al Món del Comerç 

En aquesta 13a edició dels Premis Barcelona Comerç, també, van ser guardonats els comerços, El Petit Rusc i La Lleteria de Poble Sec, amb els premis al Talent Jove al Món del Comerç, i al Comerç més innovador respectivament, dos premis, incorporats l'any passat en resposta a la constant diversificació del comerç i les noves i múltiples accions de suport, defensa i consolidació del comerç urbà que arriben ja des de múltiples i diferents àmbits. 

El Petit Rusc, ubicat al Carrer de Rubén Darío, 27 a l'Eix de Sant Andreu i "Premi al Talent Jove al Món del Comerç" va rebre aquest guardó, reservat a comerciants menors de 40 anys que han triat el comerç de proximitat com a projecte de vida, en reconeixement a la seva iniciativa i decisió per convertir la seva aposta vers la criança sostenible en un comerç de barri amb tot tipus de productes pensats per educar als nens en la importància de cuidar el planeta on vivim, i per encabir en aquest establiment, un espai polivalent, obert als veïns on compartir plegats valors de família, educació i lleure. Les seves propietàries, les germanes Cañones, la Sandra de vint-i-tres i l’Anna Maria de trenta-un anys, aposten per productes que provoquin el menor impacte mediambiental possible, fabricant, fins i tot, aquells que no troben i que pensen poden interessar als seus clients.

Premi al Comerç més innovador

La Lleteria del Poble Sec, del carrer Salva, 42, al territori de l'Associació de Comerciants Poble Sec i Paral•lel, ha rebut, per la seva part, el "Premi al Comerç Innovador" en reconeixement a la seva capacitat de fusionar un model de comerç tradicional amb l'esperit, tendències i essència del nou comerç del segle XXI.

Ubicat en un edifici amb una façana històrica al barri, aquest comerç ha esdevingut des de la seva inauguració al 2012, un centre dinamitzador d'activitats per a tota la família, amb botiga d'alimentació ecològica i productes d'eco-criança i una completa oferta d'activitats i teràpies per facilitar coneixements sobre alimentació saludable, criança respectuosa i tot tipus de serveis que permetin a les persones obtenir una salut integral.  

Fem barri, fem ciutat

En el torn de discursos institucionals, Salva Vendrell, president de Fundació Barcelona Comerç va destacar el paper aglutinador de l'entitat que presideix vers el comerç de proximitat de la capital catalana amb 21 eixos comercials adherits, ja, en aquests moments i la feina de l'entitat per fer d'aquest comerç un model de negoci dinàmic i competitiu (com la societat mateixa), que aporti valor i, en última instància, retorn econòmic al sector comercial. 

En aquest sentit, Vendrell va destacar alguns dels projectes presents i futurs de Barcelona Comerç, com el recent inaugurat Any del Comerç i la Cultura que Fundació Barcelona Comerç, impulsat conjuntament amb l'Ajuntament de Barcelona; el concurs de curts de cinema, Shopping&Shooting, que tornarà a convertir en platós de televisió les botigues de la ciutat; les Jornades Europees de Vitrines, la Federació d'associacions de comerciats d'Europa, que se celebraran de mà de Fundació Barcelona Comerç a la nostra ciutat, estudis,...

La gala de la 13a edició dels Premis de la Fundació Barcelona Comerç 2017 va discórrer enmig d'un ambient distès i cordial entre tots els assistents, que van gaudir de la presència de l'humorista Toni Albà com a conductor de l'acte.

 

Barcelona Comerç atorga els premis al "Compromís amb el Comerç”, “Talent Jove” i “Comerç Innovador”
Barcelona Comerç atorga els premis al "Compromís amb el Comerç”, “Talent Jove” i “Comerç Innovador”
Barcelona Comerç atorga els premis al "Compromís amb el Comerç”, “Talent Jove” i “Comerç Innovador”

Enllaços i materials relacionats