Barcelona exposa el programa "El Comerç i les Escoles" a la trobada de Ciutats Educadores

Quan

02/02/2018

Barcelona ha participat a la XIII trobada de la xarxa estatal de Ciutats Educadores que ha tingut lloc a Lleida, i ho ha fet amb la presentació del programa educatiu “El Comerç i les Escoles”, una experiència que promou l’aprenentatge i el coneixement entre els escolars sobre el comerç i la idea de la proximitat.

“Repensar la ciutat” com a eix central de debat junt amb la mobilitat, la ciutat com a punt de trobada i la veu dels nens i nenes han estat l’objecte de les conferències i de les taules rodones.  La xarxa de Ciutats Educadores de tot l’estat forma part d’una associació d’abast internacional, que es va dotar a una carta o full de ruta.

El programa “El Comerç i les Escoles” és una iniciativa de la Direcció de Comerç de l’Ajuntament de Barcelona amb la qual es promou entre els escolars de la ciutat el coneixement de l’entorn cultural, social i històric del comerç de proximitat. Els comerços i les escoles es posen en relació a través de diverses activitats, com ara visites guiades a establiments en què nois i noies de les escoles barcelonines entren en contacte amb el món comercial, els productes que es venen a les botigues i amb els comerciants. També és una acció per donar a conèixer i repensar un model de comerç de proximitat i proposar, amb la participació dels més joves, nous criteris per consumir de manera activa, crítica i responsable.

Una altra activitat té com a objectiu donar a conèixer el valor dels establiments emblemàtics a través de la tecnologia. Aquesta és la base del "Geocatxing", localitzar un comerç amb l'ajut d'una aplicació i un dispositiu mòbil a través dels quals els escolars reben informació sobre una botiga, coneixen la seva història, productes i als seus comerciants.

 

  

Cartell del programa "El Comerç i les Escoles"
Sessió de la trobada de Ciutats Educadores a Lleida