Barcelona Unique Shops posa en valor i promou la descoberta del comerç singular

Quan

03/04/2018

Arreu de Barcelona el comerç és una activitat econòmica de rellevància i al mateix temps que genera comunitat, dóna vida a un barri. A la ciutat, hi ha un gran patrimoni comercial, des d’establiments tradicionals, emblemàtics pel llegat històric que ens ha arribat fins els nostres dies, a altres que han obert les seves portes els últims anys. Tots contribueixen a definir també la identitat de Barcelona. Ara, amb la iniciativa Barcelona Unique Shops, impulsada per Turisme de Barcelona amb la participació i suport de la Direcció de Comerç de l’Ajuntament, junt amb la col·laboració de la Cambra de Comerç i el Consorci de Comerç, Artesania i Moda (CCAM) i Barcelona Oberta, es vol posar en valor la singularitat dels establiments comercials de la ciutat tot mostrant-los a visitants i turistes perquè els coneguin.

Perquè turisme i cultura són també dues oportunitats per al comerç de proximitat, per la seva incidència en el consum, “Barcelona Unique shops” pretén donar a conèixer botigues que són úniques dins del patrimoni comercial barceloní, establiments d’una gran diversitat que destaquen, a més de la qualitat, per la innovació.

Una ciutat amb comerços singulars

Es vol diferenciar l’atractiu que exerceix Barcelona als visitants que arriben a la ciutat a la recerca d’experiències vinculades a les compres, la cultura, la gastronomia o els negocis. Per tant, una oportunitat per enfortir el comerç de proximitat. És una idea prevista a la mesura de govern d’estratègia de reforç i projecció del comerç a Barcelona, amb la creació de rutes i propostes de visites a establiments comercials, organitzades segons el tipus de comerç:  emblemàtics, de proximitat, singulars o especialitzats.

“Barcelona Unique Shops” és un segell que aglutina botigues on gaudir de la cultura i del comerç. Es pot conèixer a través de la pàgina web Barcelona Shopping City Unique Shops, on a més dels comerços d’arreu de Barcelona que hi participen, també es proposa als usuaris diferents itineraris en funció de la modalitat de comerços, des de botigues centenàries a establiments gourmet o a tallers de dissenyadors de moda i complements. Actualment, Turisme de Barcelona posa a disposició aquesta proposta, sota demanda, per als col·lectius professionals com ara guies, organitzadors d’esdeveniments, agencies de viatge i empreses. 

Cultura i comerç en una passejada a peu

Són passejades amb una invitació a visitar comerços. Una experiència, en definitiva. Una de les rutes que ja està disponible i que  es va crear al 2017 és la Barcelona Genuine Shops, que ofereix als barcelonins, visitants i turistes l’oportunitat de descubrir, cada divendres per la tarda,  l’oferta comercial singular del barri del Born i del Gòtic, amb comerços centenaris, moderns tallers de dissenyadors de moda, joies o accessoris i que té un cost de 25€. Aquesta ruta compte amb una guia professional que ofereix informació cultural del barri.

Un altre de les propostes que “Barcelona Unique Shops”  ofereix sota petició es  una passejada pels carrers del districte de Gràcia per visitar diferents comerços, amb una guia oficial acompanya els participants tot donant a conèixer el patrimoni arquitectònic barceloní i informació sobre el districte mentre es visiten les botigues que  s'identifiquen amb el distintiu gràfic “Barcelona Unique Shops”. És només un tast de les possibilitats que ofereix la ciutat a través dels seus comerços únics i singulars, cosa que fa diferenciar-se Barcelona d'altres ciutats d'arreu del món.