Comencen les Mostres de Comerç de tardor

Quan

27/09/2018

Comencen les Mostres de Comerç de tardor. Són la festa del comerç al carrer i les botigues –el comerç de proximitat- en són les protagonistes. Les Mostres s'acompanyen d'activitats per a totes les edats. Durant les pròximes setmanes, altres eixos també n'organitzaran. S'hi sumen altres activitats, des de gastronòmiques a setmanes de la Salut.

Comerç al carrer

 

20 d'octubre

Sarrià

Dissabte 20 d’octubre els comerciants de l’Eix Sarrià organitzen la Mostra de Comerç de Tardor, des de les 10 i fins a les 20h al carrer Major de Sarrià, Plaça de Sarrià i Plaça de la Vila. A més a la plaça de Sarrià tindrà lloc la Mostra Gastronòmica. Amb activitats per als més petits amb un parc infantil

 

27 d'octubre

Vallcarca

Els comerços de Vallcarca i República Argentina sortiran al carrer dissabte 27 d’octubre. Hi haurà activitats familiars amb una cercavila de xanquers.

 

Premis per als clients

El Clot

Fins al 18 d’octubre, els comerciants de l’eix Clot tenen en marxa la campanya del Targetó. Les botigues ofereixen un targetó als seus clients i per cada compra i amb el segell de l’establiment, tots els clients i clientes poden optar a a 2 premis de 300€ en vals de compra. Un cop estigui el targetó complert, caldrà dipositar-lo a les urnes que hi ha als comerços Forn Elias (Freser 90), La Gelateria (Rogent 88), Tintea (Rogent 17), Mercat del Clot(Plaça del Mercat 26)

El dia 20 d'octubre es farà el sorteig i el resultat es publicarà a la página de l’eix a Facebook.

 

 

S'han estrenat

 

Sant Andreu

El comerç de Sant Andreu fa la seva Festa del Comerç al carrer, en la seva edició de tardor, dissabte 6 d’octubre. Els establiments associats sortiran al carrer amb les seves parades per mostrar els seus productes, des de joies, calçat o moda, i també els serveis que ofereixen. Com que el carrer Gran de Sant Andreu es troba en obres, la Festa del Comerç es farà a la plaça del Comerç, carrer Ajuntament, Plaça Orfila i plaça Can Fabra. També hi haurà música, ball i sortejos. A més l'Associació de Comerciants de Sant Andreu Nord amb el seu comerç i el Banc d'aliments les Formigues faran una recapta d'aliments "Sant Andreu Bategui contra la Fam".

A la plaça del Mercadal també hi haurà activitats. En el marc de "Fem més gran el comerç de la plaça del Mercadal" es farà un taller d'entrepans saludables d'11:15 a 12:30h. Prèviament, a les 10:30 i fins les 11:15 es farà una xerrada nutricional sobre els entrepans saludables.

Gràcia

Dissabte 6 d’octubre, de 10 a 21 h, també serà una jornada en què els comerços de Gràcia sortiran al carrer. A la Vila de Gràcia, Camp d'en Grassot i Gràcia Nova. Centenars d’establiments ompliran d’animació comercial tots els racons del barri. Als carrers Astúries, Verdi i Riera de Sant Miquel també hi haurà activitats com ara música, circ i cercavila amb xanquers a ritme de swing. Gran de Gràcia estarà tallat al trànsit de vehicles amb el mateix horari que la mostra de comerç, així que el carrer es transformarà en un gran passeig.

El Carmel

Fira de Comerç i Entitats al carrer Dante. D'11 a 19 h, els comerços surten al carrer. Hi ha activitats musicals, sortejos i al migdia una botifarrada popular.

Setmanes de la Salut

Cor Eixample

De l’1 al 7 d’octubre, els comerços de l’Eixample associats a Cor Eixample organitzen la Setmana de la Salut, amb una setantena d’activitats relacionades amb el món de la salut i el benestar, com ara tallers, xerrades, cursos, classes d’esport, massatges o presentacions. Ofereixen serveis, tractaments, informació i coneixement, tant sobre productes com dels mateixos comerços, per exemple, revisions de la columna vertebral, avaluacions i assessorament mèdic, tallers d’automassatge i acupuntura, sessions de meditació, revisions dentals, presa de la pressió arterial i glucosa o una valoració de la condició física i entrenament personal.

Una oportunitat per conèixer de prop les botigues i als seus professionals. Són 26 establiments participants i a més de promocions i descomptes entre les activitats hi ha per exemple concursos de fotografia, classes gratuïtes de dansa, xerrades sobre tendències en estètica dental o tallers de salut. Consulteu la programació al web de Cor Eixample.

Poblenou

Del 6 al 10 d’octubre, una dotzena d’establiments de l’eix comercial del Poblenou organitzen la Setmana de la Salut Mental amb activitats arreu del barri. Les botigues donen a conèixer productes i serveis. A més, fins el 2 de novembre és oberta la participació a “El Joc del Misteri”,  que convida a tothom a prendre part en una investigació sobre una moneda, a la cerca de diferents personatges que conviuen als carrers del Poblenou. A partir d’unes pistes inicials, es tracta de resoldre diversos enigmes i guanyar premis.

Rutes gastronòmiques

Esquerra de l'Eixample

Fins al 7 d’octubre, els comerciants de l’Esquerra de l’Eixample organitzen la seva ruta gastronòmica “De plat i tapa”. Hi participen una vintena de restauradors del barri. El públic pot valorar i votar les millors tapes i plats a través del telèfon mòbil i optar així als premis d’un sopar per a dues persones i un curs de cuina al mercat del Ninot.

Fira Medieval

Creu Coberta

El cap de setmana de dissabte 6 i diumenge 7 d’octubre, a l’eix de la Creu Coberta, els comerciants organitzen la XIII Fira Medieval, el dissabte a partir de les 10 i fins a la mitjanit i diumenge de 10 a 20h. Per la fira, els comerços fan una mostra amb l’ambientació de l’alta edat mitjana, amb activitats per a tores les edats, una fira de productes artesans, dansa, música, i per descomptat amb cavallers i princeses mitològiques.

 

Sants-Les Corts

A l’Eix comercial de Sants – Les Corts els comerciants es van estrenar amb la primera Mostra de Comerç de tardor dissabte 29 de setembre al carrer Joan Güell i amb activitats durant tota la jornada, des de les 10:30 i fins a les 20:30 h. Els comerços surten al carrer per mostrar els seus productes i serveis amb diverses parades. Pel matí, des de les 12h, hi va haver actuacions de dansa, hip hop, flamenc i salsa. Per la tarda, actuacions infantils i al vespre, ballada de swing. Al llarg del dia, el col·lectiu d’artistes de Sants van fer una exposició de pintura.

Maragall

L’Eix Comercial Maragall va organitzar divendres 28 a diumenge 30 de setembre la 12a Degustació Gastronòmica de Vins i Caves, la Fira de Gastronomia, Vins i Caves.