Comerços premiats en el Concurs d’Aparadors de Nadal al barri

Quan

01/03/2018

Promoguts per la regidora de Comerç i Mercats i per Barcelona Activa, els premis del Concurs d’Aparadors de Nadal al barri en la seva 3a edició ja s'han lliurat als comerciants seleccionats pel jurat. La iniciativa forma part de l'acció de dinamització i promoció de l’activitat comercial dels barris que hi participen, amb la idea de fer més atractiva l’oferta del comerç de proximitat cap als barcelonins i barcelonines i fomentar el consum als establiments.

A l’edició de 2017, hi han participat un total de 54 comerços dels barris de Bon Pastor, Baró de Viver, Trinitat Vella, Ciutat Meridiana, Roquetes, Trinitat Nova, Besòs Maresme i la Marina. Els premiats són:

  • La Maquinista veterinària (Bon Pastor)
  • Ferreteria Industrial Besòs (Baró de Viver)
  • La mar de arreglos (La trinitat Vella)
  • NB Salut Centre Mèdic (la Trinitat Nova)
  • Ferreteria Ciutat Meridiana (Ciutat Meridiana)
  • Mini Zoo El capricho (les Roquetes)
  • Fòrum de Labors (El Besòs i el Maresme)
  • Celler la Marina (La Marina)

 

Els objectius del concurs van ser motivar una més gran i millor visualització del comerç entre els veïns i les veïnes, fomentar el consum de proximitat, incidir en el nivell de professionalització del comerç, a més de donar continuïtat a les dues edicions anteriors, que van ser molt ben rebudes pels barris participants.

Tant el regidor de Comerç i Mercats, Agustí Colom, com la regidora del districte de Sant Andreu, Laia Ortiz i la directora de desenvolupament socioeconòmic de proximitat de Barcelona Activa, Emi Pallás, van coincidir a destacar l’esforç i la implicació dels comerciants per seguir endavant en la seva activitat quotidiana al front dels seus establiments. El regidor Agustí Colom va apuntar: “Estem compromesos amb el comerç de proximitat i conscients de les desigualtats que encara hi ha al territori, seguirem treballant per reduir-les”.

La dotació econòmica total per a cadascun dels comerços guanyadors ha estat de 300 €, i un exemplar del llibre “Barcelona, l’encís del comerç emblemàtic”, promogut per la Direcció de Comerç i editat per l’Ajuntament de Barcelona. Una obra que proposa a través d'il·lustracions de Patrícia Soler un viatge en el temps pels comerços de tota la vida de Barcelona.

El jurat estava format per representants de la Direcció de Comerç i de la Gerència de Política Econòmica de l’Ajuntament, consellers i conselleres de districte, representants dels plans comunitaris i associacions de veïns i veïnes i una experta en el món de l’aparadorisme. Els criteris amb què es va valorar la decoració dels aparadors van ser sostenibilitat, disseny, originalitat efecte estètic, atractiu ciutadà, junt amb el reconeixement d’haver participar en alguna de les càpsules formatives del programa “Obert al Futur”.

 

 

Els comerciants premiats a la 3a edició del Concurs d'Aparadors de Nadal al barri

Enllaços i materials relacionats