Cor d’Horta i Mercat aposta pel comerç verd i sostenible

Quan

5/4/2017

L’eix comercial Cor d’Horta i Mercat va encetar una nova campanya de consciència verda i sostenible. L’aposta per un comerç respectuós amb el medi ambient va servir per difondre entre els veïns del districte d’Horta-Guinardó els establiments compromesos amb la sostenibilitat. Com a part de la campanya, el dissabte 1 d’abril va tenir lloc la 1a Fira de la consciència verda.

El nou projecte de l’eix comercial Cor d’Horta i Mercat vol conscienciar sobre la importància de la sostenibilitat en el comerç. Per això, la primera acció de la campanya va consistir a identificar amb un adhesiu els establiments que, pels seus productes o serveis, es comprometen amb la comunitat i amb el respecte al medi ambient.

I què vol dir tenir consciència verda? La ciutadania va poder, des d’aquella mateixa setmana, descobrir a la pàgina web de l’Eix les accions que duen a terme els comerços adherits a la campanya. Entre les bones pràctiques, es van destacar accions de reciclatge, de foment de l’accessibilitat, de venda de productes ecològics o sense al·lèrgens, i de reducció del consum energètic.

Els establiments que participaren en la campanya van obsequiar els clients amb bosses de paper reutilitzables per fer les compres més sostenibles.

1a Fira de la consciència verda

El dissabte 1 d’abril va tenir lloc la 1a Fira de la consciència verda, emmarcada en la campanya de l’eix Cor d’Horta i Mercat. La jornada va promoure la venda de productes i serveis amb criteris de sostenibilitat com els productes ecològics, de proximitat, a granel, de comerç just, de segona mà i reciclats.

La campanya de sensibilització pel comerç verd i sostenible no s’acaba aquí. Al llarg de tot l’any tindrà lloc un cicle de xerrades socials, educatives i de salut gratuïtes i obertes tant als comerciants com als veïns i veïnes del districte. Podeu consultar el programa aquí.