Els barcelonins consideren que la botiga de barri és el millor lloc per comprar

Quan

23/3/2017

El comerç de proximitat és on els veïns i veïnes se senten més ben tractats a l’hora de comprar. La seva satisfacció és molt alta i aposten pels establiments propers per fer les compres habituals. Aquestes dades es troben recollides l’enquesta Òmnibus Municipal de l’últim trimestre de 2016 i confirmen la bona valoració de la ciutadania envers el comerç de la ciutat.

Els consumidors i consumidores de Barcelona estan molt satisfets amb el petit comerç. Segons les dades recollides per l’enquesta Òmnibus Municipal, la meitat de les persones entrevistades van coincidir a assenyalar la botiga del barri com l’establiment on se senten millor (50,9%), seguit per un 27,1% que se sent més ben atès al mercat municipal.

Aquesta bona valoració es basa en diversos aspectes associats al procés de compra i que el veïnat considera importants, com ara l’honradesa (94,9%), el tracte (94,6%) i la professionalitat (93,5%).

Quant als hàbits de compra a Barcelona, els resultats de l’últim trimestre de 2016 assenyalen que el comerç de proximitat és l’opció escollida per més del 90% de la ciutadania per comprar aliments, aliments frescos i altres productes d’ús quotidià.

Aquesta preferència ciutadana també contribueix a tenir un comerç més sostenible, ja que cobrir les necessitats bàsiques als comerços propers fa que la immensa majoria de compres es facin desplaçant-se a peu. Tant és així que per adquirir aliments (83,8%), alimentació fresca (85,4%) i altres productes d’ús quotidià (81,9%) l’ús de la resta de sistemes de transport és molt poc rellevant.

En relació amb altres compres, com la roba i el calçat, es continua preferint la botiga especialitzada o de barri (44,8%) per davant d’altres tipus d’establiments. També se segueix aquest hàbit a l'hora d'adquirir productes de cultura i oci (62,3%).

Si voleu ampliar la informació, podeu consultar aquí les enquestes Òmnibus Municipal de l’últim trimestre 2016 sobre el comerç de la ciutat i hàbits de compra dels consumidors barcelonins: https://ajuntament.barcelona.cat/comerc/ca/documentacio/enquestes/omnibus-municipal