Entra en funcionament la targeta de fidelització del comerç Viba Barcelona a Sant Antoni

Quan

29/10/2018

Viba Barcelona, la targeta dels comerços de barri, ja és una realitat. Ha entrat en funcionament a les botigues de l’eix comercial de Sant Antoni, així com al mercat d’alimentació i als Encants de Sant Antoni. En les pròximes setmanes s’ampliarà també al mercat del Ninot, i en els mesos següents a altres associacions de comerciants i de paradistes del districte de l’Eixample. A partir de febrer de 2019 s’estendrà a altres barris i districtes de la ciutat.  

Agustí Colom, regidor de Comerç, Mercats i Turisme, ha destacat que la posada en marxa de Viba Barcelona, a més de fidelitzar els clients, “és una porta d’entrada a la digitalització, el gran repte del comerç de proximitat”. Es tracta, ha assenyalat el regidor, que el comerç barceloní lluita amb les mateixes armes que les grans empreses de comerç.

Vicenç Gasca, president de l’associació de comerciants de Sant Antoni, ha subratllat per la seva banda, el valor que té la nova iniciativa per oferir informació sobre les vendes i les accions dels compradors a les botigues per tal d’analitzar-les i posar en marxa noves iniciatives.

La targeta estarà disponible en tres formats: físic, virtual o mitjançant una aplicació i el codi corresponent. Un cop la persona s’hagi registrat bé mitjançant el web, bé mitjançant l’aplicació es podrà gaudir dels avantatges de la targeta també indicant el número de DNI, mitjançant el nom i cognom o mitjançant el número de telèfon que s’hagi facilitat. La idea és que no calgui portar la targeta a sobre perquè es puguin aplicar els avantatges.

Funcionament

Un web i una app seran les eines per poder accedir al sistema de fidelització Viba.Barcelona. Els comerços hi tindran accés per tal de poder aplicar les gratificacions corresponents, i els clients hi podran comprovar els saldos acumulats i les ofertes que tenen disponibles. L’Ajuntament és el titular de la marca global Viba.Barcelona, així com del domini Web Viba.Barcelona, que està registrat i cedit l’ús a l’associació Fidelitza Barcelona.

Els clients podran obtenir la targeta virtual registrant-se a la web www.viba.barcelona o bé descarregant-se l’app Viba disponible tant per a iOS com per a Android. Mentre que la targeta física la pots obtenir als punts d’informació habilitats en el Mercat de Sant Antoni i en el Mercat del Ninot.

A l’hora d’aplicar les ofertes i els punts acumulats, la identificació de l’usuari es podrà fer indistintament amb el codi de barres de la targeta, amb el document d’identitat del client, amb el número de telèfon o amb el seu nom i cognom.

L’objectiu és que aquesta targeta contribueixi a què els comerços de proximitat i els mercats municipals fidelitzin més els seus clients i atreguin nous públics. Viba.barcelona és possible gràcies a l’impuls de l’Ajuntament de Barcelona i de l’associació Fidelitza Barcelona, constituïda per la Fundació Barcelona Comerç, l’Associació de Mercats de Catalunya (AMC), la Federació de Gremis Detallistes de Productes Alimenticis i Associacions de Concessionaris de Mercats de Catalunya (FEGRAM), Sant Antoni Comerç, Cor Eixample, el Mercat de Sant Antoni, el Mercat dels Encants de Sant Antoni i el Mercat del Ninot, que l’han constituït per al projecte, i a la que s’hi aniran afegint els eixos i mercats a mesura que comencin a utilitzar el sistema. A més a més Fidelitza compta amb el suport de PIMEC Comerç, Barcelona Oberta i la regidoria de Turisme, Comerç i Mercats de l’Ajuntament de Barcelona.

Avantatges de Viba.barcelona

La targeta es podrà tenir en format físic, en format digital, i mitjançant una app, i donarà un avantatge mínim de l’1% de la compra que el client faci. Els comerços podran decidir incrementar aquest percentatge, oferir avantatges excepcionals en moments puntuals o establir temporades d’ofertes especials. El client o clienta podrà disposar d’aquell estalvi o aquell avantatge en el mateix establiment posteriorment.

La targeta també facilitarà altres beneficis com cupons descompte del 10% en els aparcaments de Barcelona Serveis Municipals (B:SM), descomptes del 25% de descompte al Zoo de Barcelona i, properament, entrades 2×1 en museus de la ciutat. Progressivament s’hi aniran incorporant nous avantatges addicionals.

Tots aquests avantatges es podran consultar tant a la aplicació de Viba.barcelona, descarregable en Android i IOS, com en el web específic www.viba.barcelona. En tots dos formats es podrà consultar el saldo de diners que cada persona té per comprar en les diferents botigues, el directori d’establiments on es pot fer servir la targeta, les ofertes de què es pot gaudir als diferents establiments en cada moment, els concursos en què es pot participar o les novetats que s’hi vagin produint.