Exposició: De tota la vida. El comerç emblemàtic de Barcelona

El model de comerç de Barcelona és únic, tan únic com els establiments que l’han constituït durant més de cent anys. Avui, aquests locals emblemàtics amb segell propi i personalitat són un testimoni viu de la nostra memòria històrica comercial que, sens dubte, cal conservar.

L’exposició De tota la vida. El comerç emblemàtic de Barcelona, impulsada per la Regidoria de Comerç i Mercats i materialitzada pel fotògraf Esteve Vilarrúbies, vol reivindicar el paper d’aquests establiments com a referents de la ciutat i fomentar-ne el coneixement entre la ciutadania i les persones que visiten Barcelona. L’exposició s’inaugurarà el 12 de gener a les 19.30 h, al Centre Cívic Urgell, Sala Teresa Pàmies, i es podrà visitar fins al 9 de febrer.

El projecte s’emmarca dins la Ruta dels Emblemàtics, una guia en línia amb la què es pot gaudir d’aquest patrimoni tan valuós, i una plataforma de difusió en l’àmbit local, nacional i internacional, que contribueix al fet que aquests comerços formin part de la ruta turística i cultural de la ciutat.

Un Quadern de viatge emblemàtic

Així mateix, el projecte de suport i reivindicació als comerços emblemàtics de Barcelona s’ampliarà de cara al setembre de l’any vinent amb la presentació d’un llibre d’il·lustracions dins la col·lecció Quaderns de Viatge. Aquest llibre, que recollirà la vessant més humana d’aquest gremi, formarà part d’una segona exposició, on les fotografies i les il·lustracions faran palesa la importància que aquests establiments centenaris han tingut, i tenen, dins el nostre teixit comercial.

 

Exposició: De tota la vida. El comerç emblemàtic de Barcelona

Enllaços i materials relacionats