Hola Nadal a Barcelona

La figura d’una ballarina mecànica i el foment del comerç de proximitat i sostenible són dos dels punts forts de la celebració d’aquest Nadal, on l’obra de J. V. Foix inspira el pessebre

Des de l’inici de la campanya de Nadal, Barcelona s’endinsarà en un temps de somnis i bons desitjos com a símbol d’un moment de renovació i il·lusió, que recorrerà cada cantonada de la ciutat. La figura d’una ballarina mecànica, de gran dimensions i que acompanyarà les diverses activitats que es realitzin durant aquest període, serà la figura principal d’aquestes festes que volen evocar la concepció del Nadal que tenen els nens i les nenes de la ciutat.

Aquest dijous, 24 de novembre, s’iniciarà amb l’acte d’encesa de l’enllumenat, on més de 100 km de carrers de la ciutat restaran il·luminats fins el 6 de gener, gràcies a les 77 associacions de comerciants i eixos comercials que han col·laborat, mitjançant subvencions atorgades pel propi Ajuntament.

El foment de la compra al barri

Amb l’arribada del mes de desembre també arribant les casetes nadalenques. Aquest any l’Ajuntament impulsa ‘l’Autèntic Paper del Nadal’, una prova pilot a deu punts de la ciutat, on la ciutadania podrà embolicar els seus regals d’una manera sostenible i ecològica. Aquesta iniciativa, amb la col·laboració de la Fundació Barcelona Comerç i Barcelona Oberta, vol fomentar el comerç de proximitat i els mercats, conscienciant de la importància de comprar al barri on es resideix.

Per altra banda, per segon any consecutiu, el ‘Concurs d’Aparadors de Nadal al barri’ donarà les possibilitat, a tot aquell comerciant que vulgui, de lluir el seu negoci amb l’opció de poder guanyar un assessorament comercial personalitzat. Enguany, aquesta campanya es centrarà en els districtes de Nou Barris, Sant Andreu, Sant Martí i Sants – Montjuïc.

El pessebre de J. V. Foix

El gener de 2017 es celebrarà el 30 aniversari de la mort de J. V. Foix, un esdeveniment amb el que es vol retre homenatge a la figura del poeta amb una reinterpretació del poema ‘Ho sap tothom i és profecia’ per crear el tradicional pessebre de la Plaça Sant Jaume. Els artistes, Quim Domene i Toti Toronell, han estat els encarregats de crear una escenografia del Nadal més quotidià i popular que cita Foix a la seva obra, instal·lant 9 boles gegants transparents, que remeten les boles de neu decoratives.

A la plaça Catalunya, com cada any, s’ubicaran els espais de participació sota el nom ‘Un espai per somiar!’. De del 17 de desembre al 4 de gener es succeiran espectacles i activitats esportives per totes les edats, i animacions per els més petits. També es podrà trobar la II Fira de Consum Responsable, Economia Social i Solidària, on una seixantena d’entitats i empreses del ram exposaran i divulgaran els seus productes, serveis i projectes, basats en el consum responsable i la proximitat.