“Horta enigmàtica”: un repte detectivesc amb el comerç i la cultura com a protagonistes

Quan

06/03/2018

La Federació de Comerç Cor d’Horta posa en marxa el projecte “Horta Enigmàtica”, una idea que és el resultat de la col·laboració entre els comerciants i l’escola Immaculada Concepció d’Horta. Forma part de les activitats organitzades en la campanya de l’Any del Comerç i la Cultura i compta amb la col·laboració de l’escriptor Màrius Serra.

Els alumnes de 4art d’ESO i de batxillerat de l’escola Immaculada Concepció, amb el suport de professors i pares i mares, han preparat una sèrie d’enigmes que els veïns i clients que hi participin hauran de resoldre. Els estudiants van formar grups, es van dividir entre ells els enigmes que crearien per als establiments participants i van comptar amb l’ajut del departament de català de l’escola i del mateix escriptor Màrius Serra.

Els enigmes es trobaran als aparadors de les botigues del barri associades a la federació Cor d’horta. Hi participen  44 establiments, el projecte arrancarà el pròxim dia 12 de març i finalitzarà el 30 de juny.

Cada participant haurà d’enfrontar-se a l’enigma que plantegi cada establiment, sempre en relació amb els productes que s’hi venen. Obtindrà un formulari en el qual hauran d’escriure les seves respostes i obtenir el segell de l’establiment. Tots els participants que hagin resolt correctament els enigmes competiran en una “batalla d’enigmes” que tindrà lloc el mateix dia del lliurament dels premis, que es preveu pel pròxim mes de setembre. Els guanyadors finals rebran premis en vals de compra per a consumir a les botigues on s’han trobat els enigmes

La federació de comerciants Cor d’Horta defineix l’experiència com un moviment cultural i lúdic al barri. Al mateix temps es dóna a conèixer i es promou el comerç de proximitat.

 

Cartell de promoció de la iniciativa "Horta enigmàtica".