L'aprenentatge de la diversitat a través de la poesia

Quan

20/3/2017

Del 6 al 9 de març van tenir lloc les lectures de poemes d'alumnes i comerciants dels barris d'Hostafrancs i Trinitat Vella en el marc del projecte “Poemes que ens acosten” de Casa Àsia. L'acte es va realitzar a la sala de plens de l'Ajuntament de Sants-Montjuïc i a l'Espai Barcino del Centre Cívic de Trinitat Vella.

En total, van participar 280 persones entre alumnes, mestres i familiars de les escoles Joan Peregrí, Miquel Bleach, Ramon i Cajal, IES Comas i Solà i l'Escola de Formació d'Adults Trinitat Vella. A més, representants de les diferents entitats i institucions participants van llegir poemes seleccionats per a l'ocasió.

Estudiants i comerciants de totes les edats i contextos culturals diversos van compartir i intercanviar poesia en hindi, xinès mandarí, rus, català, castellà, anglès i urdu, gaudint d'escoltar la musicalitat característica de cada llengua i festejant la diversitat cultural de tots dos barris, sent aquesta una de les seves majors riqueses.

Els comerciants i alumnat es van mostrar entusiastes per compartir l'après, explicant les experiències i anècdotes que van tenir durant les visites als comerços del barri. Casa Àsia va fer lliurament de diplomes a cada comerç, centre educatiu i associació que va col·laborar amb el projecte, en forma d'agraïment, reflectint la importància de l'intercanvi cultural, la creació de vincles i la cohesió social, reconeixent la diversitat cultural de la ciutat.

El projecte compta amb la col·laboració de la Direcció de Drets de Ciutadania i Immigració de l'Ajuntament de Barcelona, les Associacions de Comerciants Creu Cuberta i Trinitat Vella, l'Ajuntament del Districte Sants–Montjuïc, el Centre Cívic i Biblioteca de Trinitat Vella.

L'aprenentatge de la diversitat a través de la poesía