Les persianes de locals de Sants i Les Corts converteixen l’eix comercial en una galeria d’art

Quan

13/03/2017

No és habitual trobar-se obres de Van Gogh, Sorolla, Monet o Goya pels carrers de la ciutat de Barcelona. Ara, les persianes de diversos comerços de l’eix comercial Sants–Les Corts llueixen obres d’art clàssic com a part del projecte “Pinacoteca a cel obert”. Impulsat pels districtes de Sants i Les Corts, l’eix comercial i el col·lectiu artístic RebobinART, la iniciativa té com a objectiu reforçar l’activitat dels comerços de la zona.

Amb aquesta intervenció artística, els impulsors busquen donar més visibilitat al comerç i atraure clients de tota Barcelona, més enllà dels veïns del barri. Però no exclusivament: segons el col·lectiu RebobinART, “Pinacoteca a cel obert” mescla l’art clàssic amb l’art urbà en un “homenatge als comerciants i al seu rol en l’aflorament artístic del Renaixement, el qual va permetre que artistes com Botticelli, Leonardo da Vinci, Donatello o Masaccio emergissin en el panorama cultural del moment”.

Els 24 comerços dels carrers Galileu i Vallespir que participen en aquesta acció van escollir una obra artística que es relacionés d’alguna manera amb l’activitat comercial del local per aconseguir que cada quadre arribés a un nou entorn, l’espai públic, i sota un nou llenguatge artístic, l’art urbà.

Gràcies al projecte, els barcelonins i les barcelonines que passegin pels dos comercials de Sants i les Corts poden contemplar obres com “Vaca amarilla”, de l’artista Franz Marc, que llueix a la persiana de la carnisseria Super-carn, o “Terrassa de cafè a la nit”, de Vincent Van Gogh, exhibida a la persiana del bar l’Andana.

Les pintures han estat encarregades als artistes urbans Jalón de Aquiles i Lucie Blin per assegurar la coherència estètica de tot el projecte. Fins al moment, ja s’han pintat la meitat de les persianes i es calcula que el projecte estarà enllestit a finals del 2017, coincidint amb les Festes de Nadal.

Els representants dels eixos i les associacions de comerciants han visitat el 4YFN dins el Mobile World Congress de Barcelona