Lliurament de diplomes a associacions comercials

L’Ajuntament de Barcelona va lliurar el passat 22 de febrer els diplomes als participants de la primera edició del programa formatiu de Suport al Teixit Comercial. L’acte, celebrat al Saló de Cent del consistori va ser presidit per l’alcaldessa Ada Colau juntament amb el regidor d’Ocupació, Empresa, Turisme i Comerç, Agustí Colom, i els representants de més d’una vintena d’associacions comercials de la ciutat que han participat en aquest programa.

Amb aquest acte es clou la primera edició d’aquest programa impulsat per l’Ajuntament de Barcelona a través de Barcelona Activa i que té com a objectiu reforçar el paper, les  funcions i les estructures de les associacions de comerciants de la ciutat.

En la cloenda, l’alcaldessa va destacar la importància del teixit comercial dels territoris que ”genera economia cada dia i la distribueix a tots els barris i ens ajuda a fer la ciutat més cohesionada”. Ada Colau ha remarcat que “la ciutat necessita el compromís i la complicitat d’un teixit associatiu fort, de qualitat i professionalitzat” i ha atorgat un paper protagonista a les associacions comercials “per fer la transició econòmica del model de ciutat”. 

Formació en gestió i comunicació a les associacions comercials

El programa de Suport al Teixit Comercial ofereix formació en gestió i comunicació als membres i representants dels diferents col·lectius professionals que agrupen el teixit comercial de la ciutat. Algunes de les matèries en què s’ofereix assessorament i formació des de l’Ajuntament per millorar les eines de gestió i el treball en xarxa de les associacions comercials són les eines digitals, la normativa relacionada amb el comerç, l’organització d’activitats de promoció i dinamització comercial o l’elaboració d’un pla de comunicació.

En aquesta primera edició del programa de Suport al Teixit Comercial han participat 49 membres provinents de 20 associacions de 10 eixos comercials que han rebut un total de 42 hores de formació distribuïdes en 3 sessions estratègiques, 6 càpsules formatives i 5 xerrades.

Com a balanç d’aquesta iniciativa, els participants han valorat amb més d’un 8 sobre 10 la formació; un 8’59 en qualitat de la formació, un 8’48 en utilitat, i un 8’53 de mitjana per a la qualitat de l’expert que ha impartit els cursos i xerrades. El 66% dels participants han considerat que l’experiència formativa ha estat massa curta i la majoria la recomanarien amb una nota de 8’36.

Lliurament de diplomes a associacions comercials de Barcelona

Enllaços i materials relacionats