“Mala Hierba” de Gràcia, “5 Hermanos” de Nou Barris i “Bendita Helena” de Les Corts, Premis Barcelona Restauració

Quan

29/05/2018

Els restaurants “Mala Hierba”, situat al districte de Gràcia, “5 Hermanos” de Nou Barris i “Bendita Helena” de les Corts han estat els guanyadors dels primers premis Barcelona Restauració a la qualitat gastronòmica, integració al barri i innovació, respectivament. El jurat va distingir aquests establiments amb els premis en les categories de qualitat gastronòmica, d’integració al barri i local notori o innovador, respectivament, per a cada local.    

Eren una trentena els restaurants que van arribar a la final, establiments dels 10 districtes de la ciutat que van destacar durant l’any 2017 pel seu fort vincle amb el barri i pels valors de la integració, la qualitat de vida, la innovació i l’adaptabilitat als nous temps. L’acte de lliurament dels premis es va fer a l’antiga fàbrica de Damm.

Ha estat la primera edició d’un premi amb el que es vol fer visible i reconèixer el treball que es fa la ciutat per part de molts restauradors i posar en valor una activitat que també contribueix al creixement de la ciutat, com va destacar el regidor de Turisme, Comerç i Mercats, Agustí Colom. Una activitat gastronòmica de qualitat, d’elaboració d’una dieta sana i a uns preus assequibles.

També s’ha premiat el treball d’innovació i de modernització, de “reinventar-se”, va subratllar Agustí Colom, cosa que fa que la ciutat es benefici d’uns establiments que van evolucionant “i la ciutat també es reinventi”. A Barcelona, el sector de la restauració compta amb més de 9.300 establiments i una facturació anual de 2.700 milions de facturació.

Per tal que les candidatures siguin representatives de la diversitat d’oferta present en el conjunt de la ciutat, cadascun dels deu districtes va proposar tres restaurants candidats, un per cada una de les candidatures a premis, prèvia consulta amb les entitats representatives dels comerciants del seu territori. 


El jurat estava format pel gerent de l’Institut Municipal de Mercats de Barcelona, Màxim López; el president del Gremi de Restauració de Barcelona, Pere Chías; la consultora independent, Eva Ballarín; la secretària portaveu de la Junta de paradistes del Mercat Vall d’Hebron, Nuria Pedro; i la directora general de Barcelona Centre de Disseny, Isabel Roig.

Restaurants candidats

Els 30 restaurants candidats són una mostra representativa de la varietat de l’oferta de restauració de Barcelona i de la diversitat dels seus 73 barris. Són els següents: 

 

DISTRICTE

QUALITAT GASTRONÒMICA

INTEGRACIÓ BARRI

INNOVACIÓ

CIUTAT VELLA

SAGARDI

BIDASOA

NORAI

EIXAMPLE

LA FOGA

MIAN

ROSIE'S GOOD THINGS

SANTS-MONTJUÏC

BAR BODEGA BARTOLÍ

L'ANXOVETA DE SANTS

BODEGA MONUMENTAL

LES CORTS

RESTAURANT ATENEA

LA RIERA

BENDITA HELENA

SARRIÀ-SANT GERVASI

LA XARXA

CASA JOANA

BAMBAROL

GRÀCIA

MALA HIERBA

RESTAURANT SPORTING

LA TORRETA DE L’ESCORIAL

HORTA- GUINARDÓ

LA CUINA DEL GUINARDÓ

RESTAURANT GINESTA

RESTAURANT DESTAPA'T

NOU BARRIS

LA ESQUINICA

5 HERMANOS

TXAPELDUN EGARRI

SANT ANDREU

LA CUINETA DE L'ANGELINA

CERVECERIA SANTANA

CAN ROCA

SANT MARTÍ

SANT MARTÍ AL PONT DEL TREBALL

JUNCÀ RESTAURANT

ELS TRES PORQUETS

 

QUALITAT GASTRONÒMICA

Ciutat VellaDistricte 1 CIUTAT VELLA
SAGARDI
Adreça: Argenteria, 62
Restaurant pertanyent al Grup Sagardi que ofereix una proposta gastronòmica basca i plural d’alta qualitat ja referent en el món de la restauració.

Districte 2 EIXAMPLE

Eixample

LA FOGA

Adreça: Pg. de Sant Joan, 32
Tapes casolanes de qualitat elaborades amb productes frescos de temporada de la gastronomia mediterrània.

Sants-Monjuïc

BAR BODEGA BARTOLÍ

Adreça: Vallespir, 91
Bodega de tota la vida, referent al barri amb una qualitat gastronòmica excel·lent. Plats que poden satisfer els paladars més exigents. Cuina casolana d’altíssima qualitat, amb producte fresc i de proximitat.

Les Corts

RESTAURANT ATENEA

Adreça: Joan Güell, 207
Menjar excel·lent i d’alta qualitat, amb una carta molt atractiva i variada; plats elaborats i cuidats fins a l’últim detall. Cuina mediterrània i d’autor.

Sarrià- Sant Gervasi

LA XARXA

Adreça: Via Augusta, 115 esq. Brusi
La Xarxa es basa en el producte de qualitat i de temporada. Una oferta gastronòmica molt completa i excel·lent on prenen protagonisme els plats de peix i marisc.

Gràcia

MALA HIERBA

Adreça: Funoses-Llusà, 2
Cuina fresca, senzilla i de mercat. Tractament de productes de proximitat de la terra i el mar i de cultiu propi amb un alt valor qualitatiu

Horta-Guinardó

LA CUINA DEL GUINARDÓ

Adreça: Varsòvia, 148
La Cuina el Guinardó és una botiga-restaurant amb un gran assortiment de plats cuinats i amb un menjador de vuit taules que ofereix cuina tradicional amb tocs de modernitat. Productes de mercat de primera qualitat juntament amb l’assortit de plants de cullera i cassola que el representen.

Nou Barris

LA ESQUINICA

Adreça: Passeig de Fabra i Puig, 296
Bar restaurant de tapes de llarga trajectòria i tradició al barri i amb un gran nivell de producte de primera qualitat. Anomenat “la meca del tapeo”.

Sant Andreu

LA CUINETA DE L’ANGELINA

Adreça: Lima, 14
L'Angelina és la pròpia cuinera que cada dia elabora els plats casolans d’excel·lent qualitat que l'han fet molt coneguda al barri i també entre els treballadors i empresaris del polígon que diàriament hi van a menjar.

Sant Martí

SANT MARTí AL PONT DE TREBALL

Adreça: Carrer del Pont del Treball Digne, 11
Cuina mediterrània d’elaboració pròpia on el producte és l’estrella. Bon assortiment de tapes de gran qualitat gastronòmica.

 

INTEGRACIÓ EN EL BARRI

Ciutat Vella

BIDASOA

Adreça: Carrer d’en Serra, 21
Restaurant de cuina basca arrelat al barri i referent per als veïns.

Eixample

MIAN

Adreça: Girona, 49
Restaurant arrelat al barri de cuina xinesa tradicional elaborada amb productes de qualitat.

Sants-Montjuïc

L’ANXOVETA DE SANTS

Adreça: Galileu, 71
Tot i que només porta obert poc més d’un any, ha aconseguit integrar-se totalment al barri. La

gent va a gaudir de la seva especialitat, les anxoves, però també s’ha convertit en un punt de trobada dels veïns. Un lloc de reunió i cohesió del barri.

Les Corts

LA RIERA

Adreça: Regent Mendieta, 15
Restaurant vegetarià familiar que funciona des de 1988. La cuina és casolana, sana i natural.

Els aliments, sempre frescos, varien depenent de la temporada i de l’oferta diària del mercat. És un referent per als veïns del barri.

Sarrià-Sant Gervasi

CASA JOANA

Carrer Major de Sarrià, 59
Restaurant de barri, estil fonda, un clàssic de Sarrià. La seva fama és resultat d'una cuina

casolana, senzilla però deliciosa, i un tracte personal i agradable. Popular entre la gent del barri sent el cap de setmana un punt de trobada per a dinars familiars.

Gràcia

RESTAURANT SPORTING

Maspons, 16
Restaurant familiar amb dècades de tradició i referent en el barri de Gràcia. Té el

reconeixement dels veïns com a nucli social de referència i el foment de la sociabilitat entre les entitats culturals de Gràcia.

Horta-Guinardó

RESTAURANT GINESTA

Carrer de l’Harmonia, 2
Bar-restaurant amb molta història reconegut tant per la seva qualitat gastronòmica com per ser un lloc de trobada de la gent del barri.

Nou Barris

CINCO HERMANOS

Federico Garcia Lorca, 21
Bar-restaurant de llarga tradició que ofereix bon producte, cohesionador del barri i referent per als veïns.

Sant Andreu

RESTAURANT SANTANA

Peñíscola, 27
Popularment anomenat “El Santana” al barri de Trinitat Vella, el restaurant s'ha implicat de ple amb el teixit associatiu defensant-ne els valors culturals i fomentant el desenvolupament de l'entorn amb les activitats que porten a terme diferents entitats. L’establiment els dóna un cop de mà, també fa de patrocinador i té presència en diversos equips esportius.

Sant Martí

JUNCÀ RESTAURANT

Passeig de la Verneda, 123-125

Restaurant especialitzat en cuina casolana, integrat al barri i referent per als veïns.

 

LOCAL NOTORI O INNOVADOR

Ciutat Vella

NORAI

Adreça: Av. de les Drassanes, 1
Ubicat al Museu Marítim de Barcelona, el local el gestiona una entitat d’inserció sòcio-laboral amb joves.

Eixample

ROSIE’S GOOG THINGS

Adreça: Diputació, 309
Concepte únic de cafeteria restaurant Live, Laugh & Learn. Zona de lectura i jocs. Realització de tallers creatius. Espai molt original.

Sants-Montjuïc

BODEGA MONUMENTAL

Adreça: Creu Coberta, 87
Restaurant del barri d’Hostafrancs ubicat a una històrica bodega de l’any 1937 que sense perdre l’esperit original d’una bodega, el local té una estètica atractiva alhora antiga i moderna. En mans d’una família de gran trajectòria en el món de la restauració, s’han implicat des del primer moment en les activitats socials i culturals del barri. Elevada qualitat gastronòmica.

Les Corts

BENDITA HELENA

Carrer de Galileu, 261
Una aposta senzilla, diferent i feta amb molt d’amor. La seva formula Confort Food pretén tornar a la cuina dels avis. Tenen una carta que arriba asorprendre pel seu atractiu i per les combinacions que fan. El local és encisador i es fan tallers.

Sarrià-Sant Gervasi

BAMBAROL

Adreça: Santaló, 21
Bambarol combina la cuina mediterrània amb altres receptaris, productes i tècniques culinàries del món. És innovador ja que es distingeix per conservar al màxim les qualitats organolèptiques dels seus productes. Gaudir de la seva cuina és un plaer per als sentits i una experiència única.

Gràcia

LA TORRETA DE GRÀCIA

Adreça: Escorial, 158
També conegut com la Torreta de l’Escorial, és un restaurant ubicat en una torre centenària que ofereix cuina catalana. Per l’originalitat de l'establiment i la seva trajectòria històrica.

Horta- Guinardó

RESTAURANT DES TAPA’T

Adreça: Chapí, 56
Restaurant d’un veí del barri amb bona proposta gastronòmica i ubicat en un local petit i acollidor on s’escolta música de qualitat: soul, blues i R&B.

Nou Barris

TXPELDUN EGARRI

Adreça: Passeig de Fabra i Puig, 159
És un bar restaurant de cuina basca amb molta implicació i un dels organitzadors de la ruta de tapes. La seva característica principal és la innovació i l’emprenedoria, amb un bon nivell en el tractament del seu producte.

Sant Andreu

CAN ROCA

Adreça: Gran de Sant Andreu, 209
Just farà un parell d’anys, una jove parella de fills de restauradors, hereten aquest local de la mítica Taverna Can Roca. Una taverna amb més de sis dècades d’història al barri de Sant Andreu, on atrau gent de tot arreu pels seus esmorzars de forquilla. De Can Roca, cal destacar la seva antiga i restaurada nevera de fusta que encara està amb funcionament, el seu taulell de fusta, taules i cadires restaurades i les seves rajoles.

Sant Martí

ELS TRES PORQUETS

Adreça: Rambla de Poblenou, 165 Coneguda enotaberna que fa honor a l’entranyable conte infantil. L’interior del local desperta sensació de comoditat gràcies a la seva ambientació relaxada i casual. Ofereixen plats clàssics de la gastronomia catalana adaptats al format de la tapa.