Més de 200 comerços participen al programa "Òpera al Comerç” amb 630 hores de recitals

Quan

01/05/2018

Més de 200 comerços de diversos eixos comercials de Barcelona oferiran recitals d’òpera a l’interior de les botigues a partir del 4 de maig i fins el pròxim 15 de novembre. És una activitat del programa “Òpera al comerç” en el marc de l'Any del Comerç i de la Cultura, organitzat per l’Ajuntament de Barcelona i la Fundació Barcelona Comerç. L’inici de les activitats té lloc a les botigues de l’Eix Comercial Sagrada Família.

Amb la posada en marxa d’aquesta iniciativa es promou el comerç de proximitat de Barcelona i al mateix temps s’acosta el gènere de l’òpera als ciutadans. Estan previstes prop de 1.890 actuacions de diferents cantants d’òpera, que interpretaran àries i cançons napolitanes. Cada peça lírica es relaciona amb l’activitat del comerç que acull l’actuació.

Cada divendres, de 17:30 a 20:30 h, les botigues dels eixos comercials acolliran les actuacions dels cantants d’òpera. En total es podran sentir deu cançons diferents a 10 botigues de l’eix comercial que serà protagonista cada jornada. Els intèrprets crearan una “ruta lírica” que podran seguir els clients.

Les actuacions començaran de forma simultània a les botigues participants, i es repetiran cada 15  minuts fins a les 20:30 h, fet que facilitarà el passeig entre les botigues per a tot el públic que vulgui escoltar les cançons.

La Fundació Barcelona Comerç compta amb la col·laboració d’Òpera Jove de Catalunya, una entitat formada per persones vinculades al món de la lírica des d’àmbits diversos i que treballa en favor de la difusió de l’òpera a Catalunya i potencia el talent líric català.

Entre els cantants participants al programa “Òpera al Comerç”, cal destacar el contratenor Sergio Monsalve, la mezzosoprano Andrea Orjuela, la soprano Charo Tris, Fernando Álvarez i Toni Galera, al costat de noves veus i estudiants del Conservatori del Liceu i de l'ESMUC, com el colombià César Cortés, recent Premi de la Lírica al Reial Cercle Artístic.

 

CALENDARI DEL PROGRAMA ÒPERA AL COMERÇ

4 de Maig        Eix Comercial Sagrada Família

11 de Maig      Eix Comercial Poble Sec

18 de Maig      Eix Comercial Raval

25 de Maig      Eix Comercial Sarrià

1 de Juny        Eix Comercial Sant Martí

8 de Juny        Eix Comercial Clot

15 de Juny      Eix Comercial Nou Eixample

21 de Juny      Eix Comercial Cor Eixample

22 de Juny      Eix Comercial Sant Andreu

29 de Juny      Eix Comercial La Marina

6 de Juliol        Eix Comercial Cor d’Horta

13 de Juliol      Eix Comercial Maragall

21 de Set.       Eix Comercial Poble Nou

28 de Set.       Eix Comercial Sant Antoni Comerç

5 d’Octubre     Eix Comercial Creu Coberta

19 d’Octubre   Eix Comercial Sants-Les Corts

26 d’Octubre   Eix Comercial Barnavasi

2 de Nov.        Eix Comercial Gran de Gràcia

9 de Nov.        Eix Comercial Sants Establiments Units

16 de Nov.      Eix Comercial Nou Barris

 

Òpera al Comerç