Mostres de Comerç: les botigues surten al carrer

Quan

04/05/2018

Dissabte 12 de maig és el torn per altres associacions i eixos de la ciutat, que prenen el relleu de les que es van estrenar dissabte 5 de maig, per organitzar la seva Mostra de Comerç. Una jornada per reivindicar i promoure el comerç de proximitat i que es complementa amb activitats lúdiques.

Les Corts

L’associació de comerciants Les Corts Comerç 08028 organitza dissabte 12 de maig la seva 1a Mostra de Comerç. Serà a la Riera Blanca, entre Regent Mendieta i la Travessera de les Corts. A la zona comercial, hi participen 34 comerços associats i altres 9 de l'Hospitalet (eix Collblanc-La Torrassa ), interessats en participar i ser membres de l’associació, i un soci de l’eix comercial Sants-Les Corts.

Hi haurà activitats musicals, tallers infantils i una ruta gastronòmica, amb la participació de 7 bars i 3 pastisseries. També hi ha prevista una ruta dedicada a la bellesa, la salut i el benestar. Els participants poden omplir un passaport amb 4 segells d'establiments, tindrà una durada d'1 mes i hi ha un premi de 300€.  Des de les 10 del matí i fins a les 20H.  Activitats: 11.00h Mag Xarrin Xarrin, 12:00h Ballaswing, 16:00h Arts Marcials, 17:00h CE Mediterrani, classe de zumba; 18:00h Country.

Sants-Les Corts

A la plaça de Can Mantega, té lloc la 3a Trobada de Comerç i Serveis Ecològics i Saludables, des de les 10:30 i fins a les 20 h. A més de les carpes de les botigues ecològiques, també es faran tallers, teràpies de productes naturals, de proximitat i saludables, amb xerrades sobre medicina alternativa i alimentació saludable. La mostra és el punt de partida de la Quinzena de la Salut, una ruta promocional per totes les botigues associades que ofereixen productes i serveis saludables.  (Tríptic de la Mostra de Sants Les Corts )

Poble Sec Paral·lel

L’associació de Comerciants del Poble-Sec Paral·lel farà la seva Mostra de Comerç, Benestar i Salut en la seva 11a edició, dins de la Mostra d’economies del Poble-Sec. Des de les 10 a les 20h, a l’avinguda del Paral·lel entre els carrers Radas i Tapioles. Una jornada amb comerços al carrer, amb la fira d’economia social i solidària, la xarxa d’intercanvis Trocasec, espais de criança i el Mercat de la Terra.

Torrent de l'Olla

Els comerços de Torrent de l'Olla, al districte de Gràcia, fan avui la seva Mostra de Comerç, a partir de les 10 i fins a les 20 hores. 

Barri de Galvany

És la 6a Mostra de Comerç que organitzen els comerciants de l’eix Barnavasi i té com a centre el mercat de Galvany i els carrers del voltant. De les 10 a les 15 hores, els comerços ocuparan una part de la calçada del carrer Madrazo, entre Santaló i Amigó, per on no hi haurà circulació de vehicles, i es donaran a conèixer productes i serveis dels establiments. A l’interior del recinte del mercat, al pati Madrazo/Amigó hi haurà una zona lúdica infantil amb horari d’11 a 14 h.

Passeig de Valldaura

L'Associació de Comerciants del passeig de Valldaura organitza la Festa de la Primavera, dissabte d'11.30 a 14.30 h a la placeta dels Avis. Amb vermut, música i animació per a tots els públics.

Trobada de motos clàssiques i el “Tapantoni”

Dissabte 12 de maig, i durant tot el dia, l’eix comercial de Sant Andreu organitza la IV Trobada de Motos Clàssiques, un esdeveniment que s’ha consolidat amb un gran interès per part del públic. A la trobada participaran motos de les mítiques firmes Bultaco, Montesa, Ossa o Lube, ja desaparegudes, al costat d’altres que continuen avui dia, com ara Vespa, BMW o Honda, per exemple. Les motos són el reclam, però també les històries amb què s’acompanyen per part de participants i visitants.

A partir del dia 11 i fins el 27 de maig, l’associació Sant Antoni Comerç convida a descobrir la seva oferta comercial i les propostes culinàries dels seus bars i restaurants amb el “Tapantoni”. En aquesta edició participen 50 establiments que ofereixen una tapa i beguda al preu de 2,50€. A més, 6 establiment oferiran aquests dies un menú especial “Tapantoni” al preu de 25€. També hi ha la novetat de l’elaboració de tapes vegetarianes. Tothom podrà participar en el concurs per triar la tapa o el menú guanyador i també els sotagots (rodals). Hi ha en joc 1.000 euros en vals de compra com a premi.

Sant Martí

A l’eix comercial de Sant Martí, el 12 de maig està prevista una master class: “Sant Martí en moviment”, a càrrec del centre esportiu Júpiter. És una invitació a gaudir d’un matí d’esport i bon veïnatge. D’11:30 a 13:00h a la Rambla Guipúscoa (entre Agricultura i Treball).

 

 

Dissabte 19

El 19 de maig, l’eix Maragall organitza la Fira de la Creativitat. Des de les 11 i fins a la mitjanit, al carrer Teodor Llorente, entre Passeig Maragall i el carrer Garrotxa, hi haurà masterclass de Zumba, concert punk, punxadiscos, capoeira i una actuació de gospel.

Dissabte 26

Sant Antoni viurà l’últim cap de setmana de maig un moment molt esperat per part dels veïns i veïnes i dels comerciants: l’estrena del remodelat mercat de Sant Antoni. El dissabte 26 té lloc la inauguració i des de les 10 i fins a les 20:30 h, els establiments comercials i de serveis del barri sortiran al carrer amb les seves parades tot mostrant els seus productes.

Diumenge 27

Els comerciants de l’eix de Sant Martí acullen la 19a Mostra de Comerç i Fora Stocks a la Rambla de Guipúscoa (entre els carrers Agricultura i Maresme). De 10 a 20 h, hi haurà més de 70 estands que oferiran els productes dels comerços del barri i faran ofertes. Al migdia, es podrà fer un tast de vedella rostida. Durant dissabte 26 i també el diumenge, el públic podrà visitar la Fira d’Artesans.

Dissabte 2 de juny

L’eix de Sant Andreu farà la Mostra de Comerç el primer dissabte del mes de juny, el dia 2. Els escenaris són la plaça del Comerç, el carrer Ajuntament, la plaça Orgila i la plaça de Can Fabra. A partir de les 9 del matí i fins a les 21 hores, els comerços tindran les seves parades al carrer tot mostrant els seus productes i serveis i es faran activitats, entre les quals gastronòmiques, musicals, ball i també sortejos.

Fira Modernista a l’Eixample a principis de juny

Els dies 1, 2 i 3 de juny arriba la 14a edició de la Fira Modernista, dedicada aquest any a la pintora modernista Lluïsa Vidal, per commemorar els 100 anys de la seva mort. Es un esdeveniment molt arrelat a l’Eixample i cada any reuneix més de 20.000 persones. Al carrer Girona, entre Diputació i Diagonal hi haurà activitats lúdiques i culturals, com ara tallers, rutes guiades, música en directe, desfilades de cotxes d’època i conferències, entre moltes altres.

7a Fira d'Estiu del Comerç, Gastronomia i Artesans

Els comerciants de Nou Eixample preparen la 7a edició de la Fira d'estiu del Comerç, Gastronomia i Artesans, prevista per als dies 1, 2 i 3 de juny als jardins Montserrat entre Rosselló-Rocafort-Còrsega, al barri de l'Esquerra de l'Eixample.

 

Les mostres que ja s'han fet

Dissabte 5 de maig, molts comerços van sortir al carrer en les primeres mostres de Comerç organitzades per diferents eixos comercials de la ciutat:

Gràcia

Més d’una dotzena d’associacions de comerciants del districte de Gràcia organitzen dissabte 5 de maig la Mostra de comerç. Des de Gran de Gràcia a Astúries, la Travessera, plaça del Diamant, Lesseps, Portal de la Llibertat, Plaça Vila de Gràcia, Verdi, Torrijos, Riera Sant Miquel o Ramon i Cajal, les botigues seran al carrer. A més, hi haurà la XI trobada de gegants.

Gran de Gràcia i altres carrers es tanquen al trànsit des de les 8 i fins a les 22 hores. La Mostra de Comerç dels comerciants del carrer Torrent de l’Olla es farà el dia 12 de maig.

Sarrià

Sarrià, des de les 10 i fins a les 20 hores, els comerços omplen el carrer Major de Sarrià i la plaça de Sarrià amb parades que mostren una selecció de productes de les botigues de proximitat: bijuteria, joieria, moda infantil, sabates, alimentació, llar, objectes de regals entre d’altres. També hi haurà activitats infantils. El carrer Major, entre la plaça d’Artós i la de Sarrià, quedarà tancat al trànsit el dia 5 des de les 00 h i fins a les 24h.

La Marina

Els comerciants de la Marina fan la 17a Fira Marinera i de Pagesia, amb la qual es vol recordar els orígens mariners i també pagesos del barri. Els comerços munten parades amb tot tipus de productes i s’ofereixen concerts, exhibicions de dansa i tallers, entre d’altres activitats. La Mostra obre a les 10 del matí al costat Besòs del passeig de la Zona franca i compta amb 65 parades de productes, entre els quals, també elaborats pels restaurants. Consulteu el programa d’activitats de la fira marinera.

Setmana de la gastronomia a Horta

A Horta, els comerços associats a Cor d’horta finalitzen la I Setmana de la Gastronomia amb tallers, showcookings, xerrades gastronòmiques, tasts, entre d’altres activitats. La I Setmana ha nascut amb la voluntat de dinamitzar i fer visible el sector alimentari i de la restauració, sobretot davant les noves tendències de consum. I tot i que aquest àmbit comercial és rellevant dins de l’eix Cort d’Horta la iniciativa s’ha estès més enllà del districte.

Sants-Les Corts

El carrer Vallespir s’omplirà de parades de comerços des de les 10:30 i fins a les 22h. S’acompanya també d’activitats, tallers, música i es fa un sorteig de tres premis en vals de compra per valor de 300, 150 i 100 euros.

Durant la mostra tindrà lloc la cloenda del projecte Fusió, Comerç i Cultura, amb exposició d’obres del Col·lectiu d’artistes de Sants. La Mostra compta amb dos escenaris, un a les Corts i l’altre a Sants.

Eix Maragall

A l’Eix Maragall, del 4 al 6 de maig i de 17 a 21 h, hi haurà una Fira Medieval. Serà al passeig Maragall, entre Pare Claret i fins el carrer Olesa. Forma part de les activitats de la festa Major de Navas. A la fira hi haurà espais gastronòmics i activitats infantils.

Eix Encants Nous

L’eix comercial Encants Nous organitza una fira de productes “vintage”. És la XVI edició d’una fira-mercat que té lloc als Jardins dels Encants Nous, al carrer Aragó amb Dos de Maig, de 10 a 20 h. Diverses carpes acullen comerços de proximitat amb tot tipus de productes d’estil “vintage”, junt amb propostes gastronòmiques i activitats lúdiques, per exemple, amb una actuació dels castellers de la Sagrada Família, al matí.

Exposició del comerç de Creu Coberta

Els comerciants del carrer Carreu Coberta han organitzat una exposició fotogràfica i de records amb motiu del 50è aniversari de l’associació. Fotografies i objectes curiosos d’alguns establiments són el fons d’aquesta exposició gratuïta que es pot visitar fins el 18 de maig a la seu del districte de dilluns a divendres de 8:30 a 20:30 h.