Professionals de la restauració de Barcelona visiten explotacions de ramaderia extensiva
Després de la jornada del 17 de novembre al Montseny per a carnissers, el programa Comerç Verd impulsa l’1 de desembre una nova visita al Vallès per a restauradores per conèixer de prop la ramaderia extensiva.
L’Ajuntament de Barcelona, a través del programa Comerç Verd, impulsa un projecte per donar a conèixer la carn de ramaderia extensiva i afavorir-ne la comercialització en circuits curts. Després de la primera jornada, celebrada el 17 de novembre al Montseny i adreçada a carnissers i carnisseres, el projecte continua ara amb una sessió pensada per al sector de la restauració.
La jornada del Montseny ja va permetre visitar explotacions d’oví i boví extensiu, conèixer productors locals i obrir espais de relació entre ramaders i professionals de la carn. També s’hi van presentar iniciatives com la marca Unaun i projectes de logística agroecològica que faciliten la connexió entre ramaderia i comerç de proximitat.
El 1 de desembre tindrà lloc la segona jornada, dirigida a restauradores i restauradors, amb punt de trobada a Granollers. La sessió començarà amb un esmorzar de forquilla amb productes locals en el marc de la Queixalada, seguit d’una presentació de projectes i iniciatives vinculades a la ramaderia extensiva i a la distribució agroecològica.
La programació continuarà amb un espai de relació entre productors i establiments, temps lliure per visitar la fira i un dinar amb productes del territori. A la tarda es visitaran dues explotacions: una d’oví i cabrum (Alf de Bigues, a Can Canals) i una explotació extensiva de Boví (La Soleia, a Gallifa).
La participació a la jornada és gratuïta i amb places limitades, i s’adreça a professionals de la restauració interessats a incorporar productes de ramaderia extensiva als seus establiments. El projecte reforça l’aposta municipal per un sistema alimentari més sostenible i per enfortir els vincles entre producció local, comerç i restauració. Per inscriure’s a la jornada al Vallès per a restauradors, cal omplir aquest formulari.