Una exposició i un premi reten homenatge al comerç de proximitat

Quan

19/4/2017

Aquest dimecres 19 d’abril tindrà lloc al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB) la inauguració de la mostra “Petit comerç, grans canvis”, que reconeix la tasca del comerç de proximitat a la nostra ciutat. L’acte coincideix amb el lliurament del Premi Punt de llibre 2017, que s’atorga cada any als millors dibuixos d’alumnes participants al programa municipal “El comerç i les escoles”. Els catorze dibuixos guanyadors s’imprimiran en forma de punts de llibre i es distribuiran als comerços de la ciutat per celebrar la diada de Sant Jordi.

Els comerços de proximitat seran els protagonistes d’un acte, que tindrà lloc dimecres a la tarda al CCCB i comptarà amb l’assistència de comerciants, mestres, famílies, infants i joves. La cita s’emmarca en el programa “El comerç i les escoles”, que al llarg d’onze anys ha teixit ponts entre més de 40.000 alumnes, de 160 centres educatius, i una seixantena de petits comerços barcelonins amb l’objectiu de posar en valor el comerç de proximitat entre els més petits i fomentar el consum crític i responsable.

A l’acte s’entregaran premis als catorze millors dibuixos elaborats per nens i joves sobre comerços singulars i de proximitat de Barcelona. D’aquests dibuixos se n’imprimiran 500.000 còpies que els comerços de la ciutat regalaran a les veïnes i veïns en forma de punts de llibre coincidint amb la diada de Sant Jordi.

Petit comerç, grans canvis

Aprofitant l’entrega de premis, els assistents podran presenciar la inauguració de la mostra “Petit comerç, grans canvis”, que aprofundeix en els valors intangibles dels comerços de proximitat. La mostra, que serà itinerant, explica a través de petites històries com aquests comerços transformen i cohesionen els barris, treballen per una societat més sostenible i en molts casos tenen cura de minimitzar els residus i promouen el compromís social.

Si voleu acostar-vos a l’exposició, us podeu adreçar a:

  • Centre Cívic Torre Llobeta, del 22 de maig al 5 de juny
  • Envelat Bicentenari de les Festes de Gràcia, del 5 al 7 de juny
  • Centre Cívic Can Castelló, del 20 al 30 de juny
  • Centre Cultural Casa Orlandai, del 5 al 29 de setembre
Una exposició i un premi reten homenatge al comerç de proximitat

Enllaços i materials relacionats