Vols obrir un comerç? Tens un projecte de millora del teu negoci actual? T’hi ajudem

Quan

25/8/2017

Tant si es tracta d’obrir un comerç com de potenciar-lo, l’Ajuntament de Barcelona posa un conjunt de recursos a disposició de tothom per tal d’ajudar les iniciatives emprenedores i els plans que tenen com a objectiu potenciar els negocis actuals. En aquesta pàgina web t’oferim un servei perquè puguis dur a terme el teu projecte professional a Barcelona.

En funció de les característiques de la teva idea emprenedora pots accedir a diversos recursos que faciliten la informació necessària i rellevant. El servei està estructurat en itineraris: per a qui vol obrir un comerç o bé per qui ja en té un i ha previst millorar-lo i potenciar-lo. Tots dos són accessibles des del menú superior de la pàgina.

Per a qui vol obrir un comerç

A més de la idea, que és principal, convé fer un pla que aprofundeixi en el producte o servei que es vol iniciar, estudiar el mercat, conèixer les possibilitats actuals de finançament, les formes jurídiques, l’emplaçament i els tràmits administratius que hi estan relacionats. Trobaràs informació sobre cada punt en l’itinerari “Vols obrir un comerç?”

A més, disposaràs d’informació sobre les associacions comercials i els gremis de la ciutat que, amb el coneixement del sector i l’experiència de l’associacionisme, poden facilitar-te informació de valor.

Actualitzats a 2017, l’Ajuntament de Barcelona ha elaborat serveis i programes de suport al desenvolupament empresarial a través de l’agència Barcelona Activa. Disposes d’una oficina d’Atenció a les Empreses (OAE), finançament empresarial, assessorament i un programa centrat en millorar les competències professionals i digitals per al comerç i serveis de proximitat. Es tracta del programa “Obert al Futur” que aquest any arriba a la 5ena edició. S’estructura en tres eixos formatius:

  • Estratègia empresarial i gestió de negoci
  • El màrqueting digital i les seves eines
  • Estratègia de fidelització dels clients

A més, el programa de creació d’empreses “Botigues amb idea” conté diversos mòduls de coneixement per tal que puguis elaborar el teu pla d’empresa, amb tutories individualitzades i ajut en la recerca de finançament. Podràs accedir a temàtiques com Gestió Empresarial, Màrqueting, en el punt de venda, aparadorisme, per exemple.

Per a qui té un comerç

El programa “Obert al Futur” és compartit per a tots els emprenedors que tenen interès a millorar la gestió d’un negoci actual i també per als que comencen. Segueix aquest itinerari a “Tens un comerç?”. També tens la possibilitat de sol·licitar una subvenció entre les previstes per l’Ajuntament (per a particulars i entitats) per a les següents activitats: 

  • Accions de dinamització, comunicació i promoció comercial
  • Accions formatives dirigides als i les comerciants i/o  empleats/des
  • Reforç de les estructures associatives comercials
  • Projectes de millora de la sostenibilitat en el comerç 

A Barcelona, més de 4.000 comerços s’han beneficiat d’una altra iniciativa, el “Projecte Comerç a la Xarxa”, que té com a objectiu assegurar la presència dels establiments comercials i dels serveis de proximitat a Internet. Una via perquè els clients trobin el teu negoci i incrementar les oportunitats de venda mitjançant la presència a Google My Business, o la millora de la fitxa actual del negoci en aquest servei.

Per la seva banda, el pla de foment de la competitivitat del comerç proper als centres comercials conté informació de l’estudi realitzat entre grups de població i els seus hàbits de consum. És una radiografia del comerç barceloní a la que hi pots accedir des de l’itinerari “Tens un comerç?” que et proporciona aquesta pàgina.

Finalment, et proposem una acció de col·laboració amb la ciutat a través del programa educatiu “El comerç i les escoles”. Establiments d’arreu de la ciutat ja participen en aquesta experiència, que acosta els nens i nenes de les escoles barcelonines als comerços en una sèrie de visites programades. 

Vols obrir un comerç? Tens un projecte de millora del teu negoci actual? T’hi ajudem
Vols obrir un comerç? Tens un projecte de millora del teu negoci actual? T’hi ajudem
Vols obrir un comerç? Tens un projecte de millora del teu negoci actual? T’hi ajudem