Bar Alegría
Nucli social de referència al barri de Sant Antoni, i centre de peregrinació per a amants de la bona taula de bar. Ha complert 125 anys en plena forma; en el llibre que li ha dedicat l’editorial Debate el presenten com a barra incombustible. Però Alegria és molt més que un bar; a les tapes i els platets hi afegeix vins naturals i rumba en directe. A la zona de la barra, la terrassa, sota un tendal vermell i l’entresolat, combina la tradició de la vermuteria amb l’energia d’un bar de tapes i el caràcter d’un bistrot. La carta és un homenatge acurat a la cuina local de sempre i de producte, des de la perspectiva contemporània del xef Tomàs Abellan, que el regenta des de 2019, quan va restaurar un espai en decadència apadrinat pel seu pare, Carles Abellan (Tapas, 24), i Max Colombo (Xemei), només amb el necessari, fins al dia de la inauguració. Elaboracions a tenir en compte: l’amanida russa amb pa lleig, la truita trufada, la torrada d’anxova 00 i mantega fumada –de la qual van ser precursors a Barcelona–, el biquini de la seva infantesa, l’albergínia del Shunka, els musclos Bouchot amb llet de coco i gingebre, el calamar a la planxa amb maionesa de tinta, el xai Middle East, i postres com ara el pastís de formatge estil La Vinya.
Contacte