Bodega Amposta

Finalista
Qualitat gastronòmica
2024
Sants Montjuic
Cuina de mercat
Entre 20 i 30 €

Aquest projecte gastronòmic va sorgir al voltant d’un local amb història del barri de la Font de la Guatlla, unint l’experiència, les ganes i la il·lusió de quatre amics, per tal de modernitzar un celler de tota la vida, que freqüentaven quan eren nens. En van conservar la identitat –la nevera de fusta, la barra de marbre, les botes de vi–, van rescatar zones oblidades i en van afegir d’altres, com la terrassa amb taules altes i un menjador privat per a celebracions o reunions grupals. 

S’hi va a gaudir dels platillos, la brasa, els guisats i productes seleccionats. I també a compartir grans moments i a arreglar el món asseguts a una taula. La seva és una cuina de mercat amb tocs innovadors, de la mà de Chema Martínez, que va ser xef de l’Inopia d’Albert Adrià. La carta es declina en tapes per vermutejar, com l’ensaladilla de l’Amposta i l’esqueixada de bacallà –que presenten d’una manera particular–, la coca de sobrassada d’en Xesc Reina o el trio de sardina, piparra i tomàquet, tot fumat; receptes tradicionals com els cigrons amb gambots, i elaboracions al Josper com l’albergínia a la brasa, Nevat, avellanes i mel de romaní. Postres (pastís de formatge, xuixo de l’Empordà…), suggeriments diaris, menú de migdia i degustació arrodoneixen l’oferta.

Contacte

Amposta, 1. 08004 Barcelona.
936 738 346