Ca l'Isidre
Aquest temple gastronòmic va obrir el 1970 al Raval, com a restaurant de cuina de mercat catalanomediterrània, i el producte de temporada és el protagonista dels seus plats. Per al seu fundador, Isidre Gironès, tenia tanta importància que, al matí, a les vuit, de dilluns a dissabte, durant més de cinquanta anys, va anar a la Boqueria a la recerca dels millors ingredients estacionals. El saber fer de l’Isidre i de la seva esposa Montserrat Salvó van convertir Ca l’Isidre en un referent de Barcelona, i, alhora, els va valer la fidelitat de la seva clientela. A les seves taules s’han assegut multitud de cares conegudes, Woody Allen, per exemple, gaudint de les que probablement siguin les millors tripes de la ciutat. La carta, no obstant això, reuneix altres menges que avui són clàssiques de la casa com els cervells de be a la mantega negra amb tàperes i el morro de bacallà a la llauna amb mongetes de Santa Pau. I la de vins, al voltant de dues-centes etiquetes. El 2017, la seva filla Núria, que havia compaginat els estudis de Gestió Hotelera amb la feina en el negoci familiar, es va fer càrrec de la direcció, i va aportar una perspectiva contemporània respectant la seva identitat. Aquesta mateixa data es va distingir el restaurant amb el Premi Nacional de Gastronomia de l’Acadèmia Catalana de Gastronomia i Nutrició.
Contacte