Menja futur
El projecte Futur atén necessitats bàsiques de gent en risc de pobresa, donant feina i donant menjar.
La Fundació Futur, a través de l'empresa d'inserció social "Menja Futur", ofereix restauració per a col·lectius, menjar per a persones vulnerables, menjadors socials i càterings per a esdeveniments.
El projecte futur en basa en 4 eixos: alimentari, social, ambiental i educatiu.
Eix alimentari: Oferir una dieta equilibrada - Comprar matèries primeres de qualitat i proximitat - Elaborar plats variats i incorpora receptes d'altres països.
Eix ambiental: Utilitzar productes de proximitat - Reduir el consum d'aliments a granel, evitar l'ús d'alumini, etc. - Reutilitzar els residus per activitats a l'escola com el compostatge - Reciclar correctament els residus, vaixella compostable, oli usat.
Eix social: Incorporar aliments de comerç just - Col·laborar amb altres entitats socials, com La Fageda - Donar prioritat als productes del pagès local (km.0) - Inserir persones en perill d'exclusió sociolaboral.
Eix educatiu:
El menjador pot ser una aula més: S'explica l'origen i elaboració dels aliments - Es fan xerrades sobre alimentació saludable per a pares i alumnes, tractant temes com la importància de l'esmorzar, les dietes especials i les proteïnes vegetals - Es fan concursos de receptes a les escoles.
Menja Futur va rebre el Premi a la millor iniciativa empresarial comercial de l'any en la darrera edició dels Premis Barcelona la Millor Botiga del Món, celebrats el passat mes d’octubre. El jurat va premiar aquesta iniciativa per la seva aportació a l'ajut social, sense paternalisme, integrant persones amb risc d'exclusió social al mercat laboral.
Un projecte comercial i social per obrir botigues de menjar preparat per a tots els públics, de qualitat i amb preus competitius. Els menús socials, dirigits a persones sense recursos, ofereixen un menjar digne.