Comerç al carrer

Diversos eixos comercials de Barcelona celebren mostres de comerç i activitats gratuïtes a l’aire lliure per dinamitzar i donar visibilitat als establiments comercials dels barris.
 

27 d'octubre

Vallcarca
 
Els comerços de Vallcarca i República Argentina i rodalies sortiran al carrer dissabte 27 d’octubre, d'11 a 14 h. Hi haurà activitats familiars amb una cercavila de xanquers. Per la tarda, de 18 a 20h, hi haurà tallers infantils amb maquillatge, taller de barrets, disfresses i un photocall. Lloc: Avinguda de Vallcarca entre la plaça de les Dones i el carrer la Baixada de la Glòria. 

 

 

20 d'octubre

Sarrià

Dissabte 20 d’octubre els comerciants de l’Eix Sarrià organitzen la Mostra de Comerç de Tardor, des de les 10 i fins a les 20h al carrer Major de Sarrià, Plaça de Sarrià i Plaça de la Vila. A més a la plaça de Sarrià tindrà lloc la Mostra Gastronòmica. Amb activitats per als més petits amb un parc infantil

Sagrada Família

XVII Fira de Comerç, Entitats i Artesans a l’eix Sagrada Família. El cap de setmana del 20 i 21 d'octubre, l'Eix Comercial Sagrada Família organitza la XVII Fira de Comerç, Entitats i Artesans. Mercat Tradicional Català, Ecològic i de km0, al carrer Provença (entre Marina i Castillejos) de 10h a 21h. Hi haurà: mostra d'oficis antics, mostra de comerç local, tallers d'artesania, mostra de productes artesans, productes ecològics de proximitat, jocs infantils i espectacles i la 2a Trobada de Plaques de Cava.

 

 

6 d'octubre

Sant Andreu

El comerç de Sant Andreu fa la seva Festa del Comerç al carrer, en la seva edició de tardor, dissabte 6 d’octubre. Els establiments associats sortiran al carrer amb les seves parades per mostrar els seus productes, des de joies, calçat o moda, i també els serveis que ofereixen. Com que el carrer Gran de Sant Andreu es troba en obres, la Festa del Comerç es farà a la plaça del Comerç, carrer Ajuntament, Plaça Orfila i plaça Can Fabra. També hi haurà música, ball i sortejos. A més l'Associació de Comerciants de Sant Andreu Nord amb el seu comerç i el Banc d'aliments les Formigues faran una recapta d'aliments "Sant Andreu Bategui contra la Fam".

A la plaça del Mercadal també hi haurà activitats. En el marc de "Fem més gran el comerç de la plaça del Mercadal" es farà un taller d'entrepans saludables d'11:15 a 12:30h. Prèviament, a les 10:30 i fins les 11:15 es farà una xerrada nutricional sobre els entrepans saludables.

Gràcia

Dissabte 6 d’octubre, de 10 a 21 h, també serà una jornada en què els comerços de Gràcia sortiran al carrer: a Astúries, Verdi i Riera de Sant Miquel. Hi haurà activitats com ara música, circ i cercavila amb xanquers a ritme de swing. Recordeu que Gran de Gràcia estarà tallat al trànsit de vehicles amb el mateix horari que la mostra de comerç, així que el carrer es transformarà en un gran passeig.

El Carmel

Fira de Comerç i Entitats al carrer Dante. D'11 a 19 h, els comerços surten al carrer. Hi ha activitats musicals, sortejos i al migdia una botifarrada popular.

 

Creu Coberta

El cap de setmana de dissabte 6 i diumenge 7 d’octubre, a l’eix de la Creu Coberta, els comerciants organitzen la XIII Fira Medieval, el dissabte a partir de les 10 i fins a la mitjanit i diumenge de 10 a 20h. Per la fira, els comerços fan una mostra amb l’ambientació de l’alta edat mitjana, amb activitats per a tores les edats, una fira de productes artesans, dansa, música, i per descomptat amb cavallers i princeses mitològiques.

 

Setmanes de la Salut

Cor Eixample

De l’1 al 7 d’octubre, els comerços de l’Eixample associats a Cor Eixample organitzen la Setmana de la Salut, amb una setantena d’activitats relacionades amb el món de la salut i el benestar, com ara tallers, xerrades, cursos, classes d’esport, massatges o presentacions. Ofereixen serveis, tractaments, informació i coneixement, tant sobre productes com dels mateixos comerços, per exemple, revisions de la columna vertebral, avaluacions i assessorament mèdic, tallers d’automassatge i acupuntura, sessions de meditació, revisions dentals, presa de la pressió arterial i glucosa o una valoració de la condició física i entrenament personal.

Una oportunitat per conèixer de prop les botigues i als seus professionals. Són 26 establiments participants i a més de promocions i descomptes entre les activitats hi ha per exemple concursos de fotografia, classes gratuïtes de dansa, xerrades sobre tendències en estètica dental o tallers de salut. Consulteu la programació al web de Cor Eixample.

Poblenou

Del 6 al 10 d’octubre, una dotzena d’establiments de l’eix comercial del Poblenou organitzen la Setmana de la Salut Mental amb activitats arreu del barri. Les botigues donen a conèixer productes i serveis. A més, fins el 2 de novembre és oberta la participació a “El Joc del Misteri”,  que convida a tothom a prendre part en una investigació sobre una moneda, a la cerca de diferents personatges que conviuen als carrers del Poblenou. A partir d’unes pistes inicials, es tracta de resoldre diversos enigmes i guanyar premis.

El Clot

Fins al 18 d’octubre, els comerciants de l’eix Clot tenen en marxa la campanya del Targetó. Les botigues ofereixen un targetó als seus clients i per cada compra i amb el segell de l’establiment, tots els clients i clientes poden optar a a 2 premis de 300€ en vals de compra. Un cop estigui el targetó complert, caldrà dipositar-lo a les urnes que hi ha als comerços Forn Elias (Freser 90), La Gelateria (Rogent 88), Tintea (Rogent 17), Mercat del Clot(Plaça del Mercat 26)

El dia 20 d'octubre es farà el sorteig i el resultat es publicarà a la página de l’eix a Facebook.

 

Setembre

Sants-Les Corts 

A l’Eix comercial de Sants – Les Corts té lloc dissabte 29 de setembre la Mostra de Comerç de Tardor al carrer Joan Güell i amb activitats durant tota la jornada, des de les 10:30 i fins a les 20:30 h. Els comerços surten al carrer per mostrar els seus productes i serveis amb diverses parades. Pel matí, a partir de les 12, hi haurà actuacions de dansa, hip hop, flamenc i salsa. Per la tarda, actuacions infantils i al vespre, ballada de swing. Al llarg del dia, el col·lectiu d’artistes de Sants farà una exposició de pintura.

Maragall

L’Eix Comercial Maragall organitza de divendres 28 a diumenge 30 de setembre la 12a Degustació Gastronòmica de Vins i Caves, la Fira de Gastronomia, Vins i Caves. L’horari per a divendres 28 és de 17 a 24 hores, dissabte 29 de 11 a 24 hores i diumenge 30 de 11 a 16 hores. Els tiquets de venda anticipada es poden adquirir a les oficines de l’eix a la Plaça Maragall, 15, fins al 27 de setembre en horari de 10 a 17 hores.