Festes. La fira torna a l’avinguda de la Catedral i al pla de la Seu.

Des del 1786 s’organitza, davant de la Catedral, la Fira de Santa Llúcia, una de les més populars de la ciutat. S’hi poden trobar productes d’artesania i elements típics de les festes de Nadal.
Cada any més de dues-centes parades omplen el pla de la Seu i l’avinguda de la Catedral amb una àmplia varietat de productes.

Les parades s’agrupen en quatre sectors principals. El de pessebres i figures ofereix complements del paisatge per al pessebre, coves, figures, espelmes i decoració nadalenca. A la secció de verd i vegetació es troben arbres naturals o artificials, molsa, tions, suro i branques d’eucaliptus. Al sector d’artesania hi ha tota mena de productes artesanals i complements, com roba, joieria i objectes de decoració i de regal. Finalment, el sector musical ofereix simbombes, panderetes i altres instruments de la tradició nadalenca.

Durant la Fira de Santa Llúcia es pot gaudir d’espectacles i d’activitats relacionats amb els costums de Nadal, com cursets organitzats per l’Associació de Pessebristes de Barcelona, un tió gegant, la cercavila de la tradicional Carassa de Nadal, ballades d’esbarts i actuacions musicals.

Planificar


Aquest any, festivem el 233è (1786-2019) aniversari de la Fira de Santa Llúcia. Amb aquesta motivació hem estat treballant i preparant per tots vosaltres un seguit de novetats importants, com la reforma iniciada fa cinc anys de les parades o casetes, tant pel que fa a la seva estètica com al seu nou enllumenat nadalenc, i, sobretot, per la vostra canalla, per la qual hem estat preparant un seguit d'activitats que esperem us agradin i que trobareu detallades en el seu propi apartat.

També celebrem el desè aniversari de la web de la fira, web que volem que sigui la vostra "fira virtual", un espai on podeu trobar tot el necessari per facilitar-vos la vostra visita, i un espai, també, on poder saber quelcom més sobre la història de la fira, els seus artesans, activitats, exposicions de pessebres, fotografies i moltes altres coses.

La Fira real, la de tota la vida, amb un total de 282 parades, la trobareu com l'any passat, a l'Avinguda de la Catedral de Barcelona. Trobareu les paradetes de sempre i unes quantes més de noves, carregades de novetats per tots vosaltres.

I recordeu, el 25 de desembre arriba el Nadal, però si voleu començar a viure l'ambient nadalenc amb tots nosaltres, el 29 de novembre arriba la fira de Santa Llúcia.

Error del Plànol BCN
No s’ha pogut carregar Plànol BCN degut a la configuració errònia dels paràmetres.

Voltants de la Catedral de Barcelona

Adreça:
Pl Nova, 0001
Districte:
Ciutat Vella
Barri:
El Barri Gòtic
Codi postal:
08002
Població:
Barcelona

Els usuaris que han vist això també han vist...

Fira de Nadal a la Sagrada Família Plaça Sagrada Familia Del 23/11/2019 al 23/12/2019
Tió gegant a la Fira de Santa Llúcia Voltants de la Catedral de Barcelona Del 30/11/2019 al 18/12/2019