17ª edició del premi “Barcelona, la millor botiga del món”

Foto premiats 17a edició

 
El passat 20 d’octubre de 2104 es van conèixer els guanyadors de la 17a edició del premi “Barcelona, la millor botiga del món”. Tretze iniciatives van rebre el reconeixement de tot el sector. Enguany es va sumar una nova categoria, l'accessibilitat al comerç, amb la qual s'ha arribat a vuit modalitats

Des de botigues que aposten per la innovació i la sostenibilitat fins a empreses familiars amb dècades d’història, aquesta nova edició del premi ha tornat a homenatjar la tasca dels comerciants que cada dia fan avançar Barcelona. 

 

“Barcelona, la millor botiga del món” ha inclòs en aquesta 17a edició un nou premi al comerç accessible. Amb aquesta, ja són 8 les categories que volen homenatjar, cada dia més àmpliament, el comerç de Barcelona.

“Barcelona, la millor botiga del món” ha inclòs en aquesta 17a edició un nou premi al comerç accessible. Amb aquesta, ja són 8 les categories que volen homenatjar, cada dia més àmpliament, el comerç de Barcelona.

L’alcalde Xavier Trias, la tinent d’alcalde d’Economia, Empresa i Ocupació, Sònia Recasens, i el regidor de Comerç, Consum i Mercats, Raimond Blasi, no podien faltar a la cita en què, cada any, la ciutat reconeix la tasca dels seus comerciants.

L’alcalde Xavier Trias, la tinent d’alcalde d’Economia, Empresa i Ocupació, Sònia Recasens, i el regidor de Comerç, Consum i Mercats, Raimond Blasi, no podien faltar a la cita en què, cada any, la ciutat reconeix la tasca dels seus comerciants.

L’actor Quim Masferrer va dirigir l’acte d’entrega dels premis. Com sempre, la gran nit del comerç de Barcelona no es pot entendre sense grans emocions ni tampoc sense bon humor.

L’actor Quim Masferrer va dirigir l’acte d’entrega dels premis. Com sempre, la gran nit del comerç de Barcelona no es pot entendre sense grans emocions ni tampoc sense bon humor. 

El grup musical The Gourmets va aparèixer a l’escenari en diverses ocasions al llarg de tota la nit. Les seves actuacions a cappella van fer passar una bona estona a tots els assistents.

El grup musical The Gourmets va aparèixer a l’escenari en diverses ocasions al llarg de tota la nit. Les seves actuacions a cappella van fer passar una bona estona a tots els assistents. 

 

Premi a la millor iniciativa empresarial comercial de l’any

Menja futur_ Premi a la millor iniciativa empresarial comercial de l’any

Menja Futur

Tallers, 47
www.menjafutur.org

Projecte comercial i social per obrir botigues de menjar preparat per a tots els públics, de qualitat i amb preus competitius. Els menús socials, dirigits a persones sense recursos, ofereixen un menjar digne que en el primer any de funcionament ha distribuït 6000 menús.

Aquesta iniciativa aporta ajuda social, sense paternalisme, integrant persones amb risc d’exclusió social al mercat laboral i, alhora, cobreix les necessitats bàsiques fugint de la imatge de caritat, de les cues i de la marginació que les mateixes implicaven.

Premi Albert González a la tasca de contribució i coneixement del comerç de la ciutat

Carmen Izquierdo_Premi Albert González a la tasca de contribució i coneixement del comerç de la ciutat

Carme Izquierdo i Ruiz

Presidenta durant 20 anys de l'Eix Comercial Cor Eixample, fins al passat mes de juny. Sempre present a la Fundació Barcelona Comerç i una de les pioneres en l'associacionisme comercial, defensant el comerç tradicional de Barcelona.

Ha impulsat campanyes comercials molt exitoses com la Fira Modernista i l’Street Market. A més, sota el seu mandat, l’associació ha rebut diversos premis institucionals.

Amb la seva implicació, esforç i compromís amb el sector ha aconseguit donar prestigi a una marca comercial, Cor Eixample, tasca que l’ha feta mereixedora de la Medalla d’Honor de la Ciutat de Barcelona.

Premi "Comerç cultural de proximitat"

el cau d'en paff_Premi "Comerç cultural de proximitat"

El Cau d’en Paff

Malats, 8
www.elcaudenpaff.cat

Per la seva original fórmula a l’hora d’incorporar la trama urbana i el barri de Sant Andreu a l’interior d’una botiga, donant continuïtat a l’espai públic i optant per la dimensió lúdica de la cultura. El Cau d’en Paff parteix de la joguina i del llibre com a instruments d’iniciació cultural, per a famílies i petita infància, fent una aposta clara per objectes fabricats a Catalunya i construint una alternativa al model de consum massiu i despersonalitzat.

MENCIÓ ESPECIAL

el setanta nou_Menció especial "Comerç cultural de proximitat"

El Setanta-Nou

Tallers, 79
www.elsetantanou.com

El jurat ha volgut fer un reconeixement a la trajectòria d’aquest establiment que, des del 1933, ha estat una icona de la cultura musical a Barcelona, oferint al client tot un món d’estils en qualsevol format i amb una dedicació professional exquisida.

Ara fa 5 anys van decidir apostar per un nou model de botiga, “El Setanta-Nou”, -antiga "Discos Castelló"-,situat al mateix carrer Tallers, i han aconseguit amb molta constància i estima per la seva feina consolidar-se en la venda especialitzada de cinema amb uns preus molt competitius i una amplíssima selecció de productes.

Premi a l’accessibilitat en el comerç

En aquesta edició s’ha establert una nova modalitat, l’accessibilitat en el comerç, per posar en valor aquell establiment comercial que amb la seva iniciativa contribueix a millorar l’atenció i satisfacció del client amb discapacitat.

òptica segarra_Premi a l’accessibilitat en el comerç

Òptica Segarra

Tamarit, 149
www.opticasegarra.eu

Òptica Segarra representa un exemple d’adaptació als canvis, superació i modernització empresarial que es transforma en una oportunitat d'ampliació de la botiga. No només a nivell professional i d’espai, sinó també com un pas endavant per donar resposta a les persones usuàries de cadira de rodes. Aquesta transformació no perd l'arrel del barri i del mercat de Sant Antoni com a referent històric i cultural.

Premi "Barcelona, els millors mercats del món"

L’Institut Municipal de Mercats de Barcelona reconeix les iniciatives comercials que durant el 2013 han permès la millora d’aquests equipaments.

Premi a la Millor Iniciativa Individual: Menuts Rosa

Premi a la Millor Iniciativa Individual: Menuts Rosa

El Jurat ha volgut premiar, a més d'una llarga trajectòria familiar dins un mercat municipal (quatre generacions, des del 1900), la transformació d'una botiga per tal de seguir amb la evolució que les demandes dels clients reclamen, a més d'un procés de transformació en la manera de tractar i fer arribar el producte al client.

MENCIÓ ESPECIAL

Associació de venedors del Mercat de Sarrià_menció especial

Associació de venedors del Mercat de Sarrià

El jurat reconeix la vàlua de la iniciativa consistent en la instal·lació d'un quiosc interactiu de cupons descompte dins del mateix recinte del mercat, amb la finalitat de fidelitzar la clientela mitjançant l’emissió de diferents cupons descompte.

Premi a la millor iniciativa agrupada de dinamització comercial

El Jurat creu que, enguany, dues iniciatives són mereixedores d’aquest premi.

Associació de Llibreters Independents de la Vila de Gràcia_Premi a la millor iniciativa agrupada de dinamització comercial

Associació de Llibreters Independents de la Vila de Gràcia

Vila de Gràcia
www.llibretersdegracia.com

Per la seva vocació de plataforma de cooperació de les llibreries, concebudes com a centres culturals de proximitat que contribueixen decisivament al desenvolupament cultural de Gràcia i de la ciutat de Barcelona.

Els llibreters de Gràcia s'han unit en associació per fomentar i difondre el llibre, la lectura i les activitats culturals vinculades, creant circuits amb un plànol editat per ells i fent la 1a Fira del Llibre al Carrer per promoure el comerç de proximitat.

 

Associació de Venedors del Mercat dels Encants de Sant Antoni_Premi a la millor iniciativa agrupada de dinamització comercial

Associació de Venedors del Mercat dels Encants de Sant Antoni

Comte Borrell, 89
www.santantonibcn.com

Aquesta iniciativa, integrada tant pels encantistes de dins la carpa com molt especialment els situats a les voreres dels carrers Manso i Tamarit, representa l’esforç continuat de 140 negocis que cada dia ofereixen un producte que el client identifica dins aquest espai singular, molt integrat al barri. Destaquem no només la seva contribució i suport a la dinamització comercial des dels seus inicis, sinó també el fet de continuar apostant el 2013 per la dinamització i la promoció comercial, tot i l’entorn provisional pels efectes de les obres del remodelació del mercat.

Premi al model de comerç sostenible

El Jurat ha decidit atorgar el premi a dues candidatures, pel seu model comercial sostenible en dos àmbits diferents: l’ambiental i el social.

Rene+ que electrodomestics_Premi al model de comerç sostenible

René + que electrodomèstics

Lluís Companys, 13
www.renelectrodomestics.com

Pel seu compromís ambiental, que es fa palès en el treball d’informació i sensibilització ambiental als clients, en particular en relació a l’estalvi i l’eficiència energètica, i pels criteris ambientals introduïts en la renovació de l’establiment i les bones pràctiques en la gestió de la botiga.

 

coopmercat porta a porta_Premi al model de comerç sostenible

CoopMercat - Porta a Porta

Sant Joan, 186
www.coopmercat.coop

Pel seu compromís social, tant en la inserció laboral de les persones amb discapacitat com en el servei i l’assistència que des de les seves botigues s’ofereix a la gent gran, i per l’esforç en promoure el comerç de productes de proximitat i amb valor afegit ambiental i social.

Premi al millor establiment comercial

casa piera_Premi al millor establiment comercial

Casa Piera Belles Arts

Cardenal Casañas, 13
www.casapiera.com

Casa Piera és una bona mostra de l’evolució d’un establiment comercial que ha entès la necessitat d’adaptar-se als nous temps.

La singularitat d’aquesta botiga, present a Barcelona des de l’any 1941, ha obert durant l’any 2013 un nou capítol en la seva història amb la inauguració de la botiga del carrer Pintor Fortuny. Es tracta d’una excel·lent mostra del que no ha de perdre mai un establiment comercial: l’ADN i l’essència del seu negoci, per una banda, i l’aposta per la renovació constant i les noves tendències per una altra.

En aquest espai podem trobar producte, servei i una excel·lent experiència de compra, amb el valor afegit que aporta l’Espai d’Art i la presència a les xarxes socials.

MENCIÓ ESPECIAL

drogueria rovira_menció especial al millor establiment comercial

Drogueria Rovira

Madrazo, 127
www.drogueriarovira.com

El jurat ha volgut fer una menció especial a la Drogueria Rovira. Una botiga centenària, inaugurada l’any 1910 al barri de Galvany a Sant Gervasi, que després de quatre generacions continua sent un referent per l’especialització en els productes que ofereix, l’assessorament personalitzat i de qualitat i el bon tracte al client.

Gràcies a l’esforç i a la feina ben feta, la botiga compta actualment amb més de 30.000 referències que omplen parets de dalt a baix, estants, calaixos i fins i tot el sostre, d’on pengen multitud d’utensilis per a la llar i el regne domèstic en general. Aquesta màgica ordenació invita a una visita obligada a la botiga, de la qual ben segur ningú en marxarà decebut.

 

Torna a "Premi BCN, la millor botiga del món"