Back to Eco

PREMI AL COMERÇ SOSTENIBLE

Premi

Tot va sorgir quan una biòloga i una ambientòloga van concebre la idea que la sostenibilitat fos quelcom popular, proper, fàcil i divertit. No és l’inici d’un conte: és l’origen de Back To Eco, un establiment de l’Eixample que transforma vells texans en nous productes tèxtils (bosses, motxilles o samarretes) a través de criteris sostenibles i de producció local. “Quan comprem o consumim productes estem fent una elecció del món on volem estar”, comenta Núria Nubiola, una de les fundadores de Back to Eco que acaba de rebre el Premi al Comerç Sostenible per la seva contribució a l’economia circular. A més, l’establiment promou la integració de persones amb risc d’exclusió social.

Hi ha negocis, que calen a escala de barri, però també a escala global. I creiem que Back To Eco n’és un”, explica Nubiola. Les ganes de transformar el sector de la moda amb criteris sostenibles les han dut a crear un teixit produït íntegrament a Catalunya amb un 35% de fibres ecològiques i un 65% de material reciclat. I continua: “Vam començar fent la producció amb texans vells, però guardàvem el residu sobrant, que l’hem reciclat i hem fet aquest nou teixit”. 

Malgrat tot, queda molt feina per fer en el món del comerç sostenible. Per a Nubiola, “la gent està més sensibilitzada, però no ho lliga als seus hàbits de consum. Tu pots empoderar el comerç de proximitat si tries comerç de proximitat, i si a sobre optes per la vessant sostenible, fas que la teva compra tingui també un benefici global!”, conclou.

 

 

 

 

 

 

 

Back to Eco

Enllaços i materials relacionats