CoopMercat, un exemple de comerç social i solidari

Aquest establiment, guanyador del premi al model comercial sostenible en la darrera edició dels Premis Barcelona la Millor Botiga del Món, destaca pel seu compromís en la inserció laboral de persones amb discapacitat i per l’assistència i serveis que ofereix a la gent gran.

CoopMercat, establiment de proximitat de trama urbana on es poden trobar productes d'alimentació saludable i de qualitat, elaborats majoritàriament per cooperatives, entitats sense ànim de lucre o productors locals amb valor afegit. Treballen sota el concepte KM0 i directe del productor.

Els establiments CoopMercat estan atesos per persones amb dificultats d'inserció i amb discapacitat intel·lectual, les quals també fan la tasca de repartiment a domicili, un dels eixos clau per entendre aquest projecte, que com a última finalitat té la generació de llocs de treball per a aquest col·lectiu i la millora de l'accessibilitat a les persones amb dificultats de mobilitat.

CoopMercat neix de la mà del servei PortaAPorta (repartiment a domicili, consergeria, recollida de paquets...). Dóna servei al comerç i les persones, especialment aquelles que tenen mobilitat reduïda: repartiment de qualsevol comerç del barri, acompanyaments a gent gran i discapacitats.

Dos serveis tan complementaris com necessaris per a la ciutat.