El comerç i les escoles

És un programa impulsat per la Direcció de Comerç amb la col·laboració de l'Institut d'Educació de l'Ajuntament de Barcelona.

El seu objectiu és mostrar als escolars el teixit comercial arrelat a la ciutat, els seus oficis i despertar futures vocacions professionals. Així com educar en un consum crític i responsable. Alhora es pretén des de la participació ciutadana recuperar vincles de convivència i restablir aquelles xarxes socials que humanitzen la nostra ciutat.

El 2016, ja fem 10 anys! Al llarg d'aquests 10 anys han participat més de 33.000 alumnes i 150 centres de la ciutat de Barcelona. Enguany el programa s’amplia a noves activitats del camp social i cooperatiu, de la sostenibilitat i de la cultura amb la incorporació d’antics oficis i del comerç emblemàtic.

A qui s’adreça?

A centres d’educació infantil, primària i secundària. Poden participar-hi centres públics, concertats i privats de la ciutat de Barcelona.

Què ofereix el programa?

  • Visites guiades a botigues del barri. Els comerciants mostren el seu ofici mitjançant tallers pràctics.
  • Premi Punts de llibre el comerç i les escoles. Es distribueixen per la diada de Sant Jordi, on el tema central serà el comerç de barri.
  • Tallers de consum i publicitat, dirigits a alumnat i a professorat, en què s’exposa temes al voltant del consum crític i responsable.

 

El comerç i les escoles als mitjants 

 

Les rutes de tapes 

Restaurant Farga  

Els estudiants del Centre d'estudis politècnics visiten el restaurant Farga. Si vols veure tot el reportatge, fes clic AQUÍ

 

Les rutes de tapes 

Llibreria la Font de Mimir amb l'Institut Pau Claris

La llibreria la Font de Mimir va rebre la visita dels estudiants de secundària de l'Institut Pau Claris. Per a veure'n tot el vídeo clica AQUÍ.

 

Les rutes de tapes 

Botiga ceramista Botons  

Els alumnes de l'escola Sagrada Familia van visitar la botiga Ceramista Botons on van poder aprendre de l'ofici. Si vols veure tot el reportatge, fes clic AQUÍ

 

Les rutes de tapes 

Cereria Subirà 

Els alumnes més petits de l'escola Cervantes van descobrir un dels comerços més antics de Barcelona, la Cereria Subirà. Per a veure'n tot el vídeo clica AQUÍ.

 

Les rutes de tapes 

Cistelleria Siscart  

El comerç centenari cistelleria Siscart va rebre la visita dels alumnes de l'escola Barrufet. Si vols veure que opinen els alumnes de la visita, fes clic AQUÍ.

 

Les rutes de tapes 

Forn Elias 

Els més petits de l'escola Tabor han aprés a fer pa en el Forn Elias de Sant Martí. Per veure com ho han fet, fes clic AQUÍ.

 

Les rutes de tapes 

Marcs Palou  

Els alumnes de l'escola Arc de Sant Martí ens expliquen en aquest vídeo la seva experiència en el comerç marcs Palou. Per veure tot el reportatge, fes clic AQUÍ.

 

Les rutes de tapes 

Óptica Lago 

L'escola Antoni Balmanya han vist per dins tot el que comporta estar al capdavant d'una óptica. Per a veure'n tot el vídeo clica AQUÍ.

 

Les rutes de tapes 

Pastisseria Baylina 

L'escola Claret van poder visitar la Pastisseria Baylina i viure des de dins la creació d'una sara. Per veure com ho han fet, fes clic AQUÍ.

 

Les rutes de tapes 

Xarcuteria Bosch  

Els alumnes de l'escola Antoni Balmanya han pogut aprendre a fer hamburgueses a la xarcuteria Bosch. Per veure tot el reportatge, fes clic AQUÍ.

 

Les rutes de tapes 

Llibreria Font de Mimir amb l'escola Heura

Els alumnes de l'escola Heura també van poder gaudir de la visita a la llibreria Font de Mimir. Per veure tot el reportatge, fes clic AQUÍ.