Foment del comerç de proximitat

Barcelona se sent orgullosa del seu comerç i dels seus comerciants. Això no vol dir que menyspreem el comerç i les marques de fora, però sí que procurem retornar als valors de la proximitat, de la tradició, del saber fer, del tracte familiar i de defensa del mercat de Km 0.

  

Premis “Comerç de Barcelona”

Cada any, a Barcelona es lliura uns premis per guardonar la millor botiga del món. Creat el 1997, aquests premis van néixer amb la finalitat de valorar l'esforç de les botigues i dels seus botiguers, ja que son ells i elles qui fan de Barcelona un centre de comerç modern i d'una qualitat envejable.

 

Premis “Barcelona Restauració”

L’Ajuntament de Barcelona, a través de la Regidoria de Turisme, Comerç i Mercats, convoca la segona edició dels Premis Barcelona Restauració, amb la voluntat de posar en valor aquells restaurants de barri de la Ciutat de Barcelona, que han destacat per la seva tasca durant l’any al territori i que no hagin tingut altres reconeixements significatius.

 

Àrees de Promoció Econòmica Urbana (APEU)

Les APEU són àrees geogràfiques ben delimitades, d’un o diversos municipis, en les quals les activitats empresarials i les administracions públiques es posen d’acord amb un objectiu: promoure i dinamitzar la zona a partir d’un pla d’acció adequat a les finalitats d’interès general.

 

Formació

Avui dia, tan important és estar preparat i disposar de titulacions acadèmiques com ser capaç de reciclar-se constantment per disposar del millor perfil professional possible.

 

Programa educatiu “El comerç i les escoles”

Es tracta d’un programa per a infants i estudiants de primària i secundària que proposa el coneixement de l’entorn cultural, social i històric de Barcelona mitjançant el comerç de barri i de ciutat, i alhora educar per a un consum crític i responsable.

 

Es procura potenciar els valors de la proximitat, la tradició i el tracte familiar dels comerços de Barcelona