Foment del comerç de proximitat

Barcelona se sent orgullosa del seu comerç i dels seus comerciants. Això no vol dir que menyspreem el comerç i les marques de fora, però sí que procurem retornar als valors de la proximitat, de la tradició, del saber fer, del tracte familiar i de defensa del mercat de Km 0.

  

Comerç a la xarxa. Obre la porta a nous clients

Comerç a la Xarxa és un programa gratuït dirigit al comerç local per gestionar la seva alta a Google My Business o millorar la seva fitxa, amb l'objectiu d'augmentar la seva visibilitat a Internet i les seves oportunitats de venda, i fer molt més fàcil als clients trobar el seu negoci. 

 

Pla de foment de la competitivitat del comerç proper als centres comercials

Accions i recursos impulsats des de l'ajuntament de Barcelona, orientats a establir les bases que permetin generar sinèrgies positives entre els centres comercials i el comerç de proximitat de l'entorn en un marc de sostenibilitat econòmica.

 

Premis “Comerç de Barcelona”

Cada any, a Barcelona es lliura uns premis per guardonar la millor botiga del món. Creat el 1997, aquests premis van néixer amb la finalitat de valorar l'esforç de les botigues i dels seus botiguers, ja que son ells i elles qui fan de Barcelona un centre de comerç modern i d'una qualitat envejable.

 

Formació

Avui dia, tan important és estar preparat i disposar de titulacions acadèmiques com ser capaç de reciclar-se constantment per disposar del millor perfil professional possible.

 

Programa educatiu “El comerç i les escoles”

Es tracta d’un programa per a infants i estudiants de primària i secundària que proposa el coneixement de l’entorn cultural, social i històric de Barcelona mitjançant el comerç de barri i de ciutat, i alhora educar per a un consum crític i responsable.

 

Es procura potenciar els valors de la proximitat, la tradició i el tracte familiar dels comerços de Barcelona