Foment del comerç de proximitat

Barcelona se sent orgullosa del seu comerç i dels seus comerciants. Això no vol dir que menyspreem el comerç i les marques de fora, però sí que procurem retornar als valors de la proximitat, de la tradició, del saber fer, del tracte familiar i de defensa del mercat de Km 0.

 

Pla de xoc i mesures postcovid-19 per al comerç, mercats i restauració de Barcelona

El comerç i la restauració omplen de vida els barris. Agrupats en els eixos comercials, les associacions i els gremis, tots treballen junts per oferir-te cada dia un servei millor. Fan ciutat! I per això l’Ajuntament de Barcelona els dona suport amb un pla de xoc de més de 40 mesures.

 

Comerç a la xarxa. Obre la porta a nous clients

Comerç a la Xarxa és un programa gratuït dirigit al comerç local per gestionar la seva alta a Google My Business o millorar la seva fitxa, amb l'objectiu d'augmentar la seva visibilitat a Internet i les seves oportunitats de venda, i fer molt més fàcil als clients trobar el seu negoci. 

 

Pla de foment de la competitivitat del comerç proper als centres comercials

Accions i recursos impulsats des de l'ajuntament de Barcelona, orientats a establir les bases que permetin generar sinèrgies positives entre els centres comercials i el comerç de proximitat de l'entorn en un marc de sostenibilitat econòmica.

 

Premis “Comerç de Barcelona”

Cada any, a Barcelona es lliura uns premis per guardonar la millor botiga del món. Creat el 1997, aquests premis van néixer amb la finalitat de valorar l'esforç de les botigues i dels seus botiguers, ja que son ells i elles qui fan de Barcelona un centre de comerç modern i d'una qualitat envejable.

 

Premis “Barcelona Restauració”

L’Ajuntament de Barcelona, a través de la Regidoria de Turisme, Comerç i Mercats, convoca la segona edició dels Premis Barcelona Restauració, amb la voluntat de posar en valor aquells restaurants de barri de la Ciutat de Barcelona, que han destacat per la seva tasca durant l’any 2018 al territori i que no hagin tingut altres reconeixements significatius.

 

Formació

Avui dia, tan important és estar preparat i disposar de titulacions acadèmiques com ser capaç de reciclar-se constantment per disposar del millor perfil professional possible.

 

Programa educatiu “El comerç i les escoles”

Es tracta d’un programa per a infants i estudiants de primària i secundària que proposa el coneixement de l’entorn cultural, social i històric de Barcelona mitjançant el comerç de barri i de ciutat, i alhora educar per a un consum crític i responsable.

 

Es procura potenciar els valors de la proximitat, la tradició i el tracte familiar dels comerços de Barcelona