Premi Barcelona Restauració 2022

Content groups
Content 1

Barcelona és una ciutat amb una oferta gastronòmica potent, creativa, innovadora, sostenible i diversa. Amb el pas dels anys, els establiments de restauració dels seus districtes i barris s'han consolidat com una peça clau en la configuració de la ciutat i, alhora, en un actor essencial per difondre el potencial de la cultura gastronòmica barcelonina. Durant la pandèmia, la restauració de Barcelona va fer grans esforços per adaptar-se a la situació sanitària derivada de la Covid-19 i va trobar la manera de seguir oferint els seus serveis a la ciutadania.

Després de dos anys de mesures i restriccions, des de la Direcció de Comerç, Restauració i Consum de l'Ajuntament de Barcelona convoquem de nou el Premi Barcelona Restauració. Ho fem amb la voluntat de seguir fomentant la qualitat i l'excel·lència del sector i reconèixer-li l'aposta per incorporar la innovació, la sostenibilitat, la proximitat, l'alimentació saludable i la diversitat en els serveis que ofereix a la ciutadania. Els guardons consten de tres modalitats.

Content groups
Content 4

Modalitats i premiats

Premi a la qualitat gastronòmica

En aquesta categoria, es reconeix l’ampli recorregut gastronòmic de l'establiment, avalat pels clients del barri i les seves institucions. De forma especial, es valora el tractament de productes de proximitat amb alt valor qualitatiu, així com el fet d'haver-se especialitzat per esdevenir una proposta gastronòmica única a la ciutat. 

Premiats:

  

Nominats:

 Fismuler (Ciutat Vella)

 Slow & Low (Eixample)

 Taberna Noroeste (Sants-Montjuïc)

 Bo per tu Café (Les Corts)

 Adobo (Sarrià-Sant Gervasi)

 Cal Trapella (Gràcia)

 El Racó del Peix (Horta-Guinardó)

 Bar La Cholita (Nou Barris)

 La Comtal (Sant Andreu)

• Restaurant Sant Martí (Sant Martí)

Premi a la integració en el barri

En aquest cas, el premi valora la identificació del restaurant amb les particularitats de l'entorn, posant l'accent en el foment de la sociabilitat, en la creació de la riquesa a la zona i en el fet que la població el reconegui com un nucli social de referència.

Premiat:

 

Nominats

Ca l'Estevet (Ciutat Vella)

Els Ocellets (Eixample)

La Campana (Sants – Montjuïc)

La Llimona(Les Corts)

Bar Treze (Sarrià-Sant Gervasi)

Bar bodega restaurant Can Ros (Gràcia)

El Chihuahua (Horta-Guinardó)

Restaurant Escola Cruïlla al Punt (Nou Barris)

Versalles (Sant Andreu)

Echegaray (Sant Martí)

Premi al local notori o innovador

La tercera categoria dels premis guardona la innovació en la restauració. Concretament, es centra a valorar la utilització de tècniques innovadores en la definició de les propostes gastronòmiques, en el fet de desenvolupar l'activitat en un local singular pel seu concepte o per la seva trajectòria històrica i en el fet d'haver esdevingut un establiment notori arran de la seva originalitat.

Premiat

 

Nominats

Pla de la Garsa (Ciutat Vella)

La Gastronómica Barcelona (Eixample)

Restaurant Arturo (Sants-Montjuïc)

Casa Petra (Les Corts)

Dos Torres (Sarrià-Sant Gervasi)

Nua Smart Restaurant (Gràcia)

Nou Soto d'Horta (Horta-Guinardó)

Ovante (Nou Barris)

Toca Teca (Sant Andreu)

Can Culleres (Sant Martí)

Menció Honorífica

Menció Honorífica per la seva contribució excepcional en posar en valor la restauració de la ciutat al llarg del temps, ajudant a forjar la identitat cultural pròpia del model de restauració de la ciutat i servint de guia per a futures generacions:

 

 

Premi a la Sostenibilitat

Premi que guardona les bones pràctiques vinculades als principis de sostenibilitat i economia circular dels establiments. En el cas dels premiats, per mostrar dos exemples clars de com és la nova restauració de Barcelona. Una restauració amb valors, dedicació i amb compromís amb el barri i amb unes polítiques de contractació i cura del producte sostenibles.