Sergi Calafell

PREMI ALBERT GONZÁLEZ A LA TASCA DE CONTRIBUCIÓ A LA PROMOCIÓ, INNOVACIÓ I CONEIXEMENT DEL COMERÇ DE LA CIUTAT

Menció especial 

El gran dinamisme comercial i social que té el barri de Gràcia no és casualitat. És fruit d’anys d’esforços i lluita incansable de persones com Sergi Calafell que, per la seva trajectòria professional, els valors i la implicació en el comerç de proximitat, ha rebut la menció especial del Premi Albert González per la seva tasca de contribució a la promoció, innovació i coneixement del comerç de la ciutat. “Aquest reconeixement per al petit comerciant treballador, que té un horari dur i uns comptes a quadrar cada dia, és un agraïment”, comenta Calafell.

Botiguer de mena, Sergi Calafell ha estat al capdavant de la quasi centenària merceria familiar Las Novedades durant més de cinquanta anys. “Jo soc la tercera generació i el meu fill ja no se n’ha volgut fer càrrec, perquè ser comerciant és una tasca difícil”, reconeix. 

La botiga de Calafell tancà al 2018, quan es va jubilar, però el record perviu entre les gracienques i els graciencs. A més de convertir la merceria en un espai de trobada veïnal, Sergi Calafell va fundar i va presidir l’Associació de Comerciants Nova Travessera durant més de 25 anys, on va ajudar a impulsar el comerç de proximitat i la vida cultural del barri. “Molta gent vol comerços al barri, però no hi compra. Cal fer-ho per mantenir-los vius!”, exclama. 

 

 

Sergi Calafell

Enllaços i materials relacionats