Hermós, Bar de Peix

Premiat
Restauració dels mercats de Barcelona
2024
Gràcia
Entre 30 i 40 €

Alexis Peñalver, creador del restaurant La Pubilla, ha reconvertit una parada del Mercat de la Llibertat, que coneixia bé en ser el seu proveïdor principal, en una barra de cuina marinera. N’hi ha prou amb una planxa, dos fogons i un forn, tot a la vista, perquè Alejandro Serdà i Marta Flotats manipulin, sense intervenir gaire, el peix i el marisc fresquíssims que despatxen en racions generoses a preus raonables. A la planxa, gambes, cloïsses, vieires amb fumet de peix de roca i salicòrnia o sardines farcides amb una picada clàssica catalana amb amaniment de tomàquet de penjar. A la vitrina, ostres i gildas, com la de pop i llagostí. Un mar i muntanya fora de carta. I després hi ha els suquets del litoral català, balear i valencià, el ceviche de llobarro, la sípia estofada i l’arròs del dia. En conjunt, la proposta efectivament remet a l’essència de l’Hermós, sobrenom amb el qual l’escriptor Josep Pla esmenta Sebastià Puig, un pescador poc agraciat de Palafrugell que a la cala d’Aigua Xelida capturava calamars i moixons.

Dels vins tranquils i escumosos i l’atenció de deu se n’ocupa Eduard Colomé. I, de franc, l’ona energètica i amical amb la qual un mercat t’obsequia si t’hi quedes a dinar.

Contacte

Plaça de la Llibertat, 27. 08012 Barcelona.
669 667 123