Muysca

Finalista
Qualitat gastronòmica
2024
Sant Martí
Cuina colombiana
Entre 20 i 30 €

Muysca és una comunitat indígena de l’altiplà cundiboyacà i part del Santander colombià, i el nom d’aquest restaurant que porta des del 2023 convencent al Clot. Volen retre tribut als seus avantpassats i mostrar la diversitat gastronòmica del país, des de l’Amazones fins a Punta Gallinas, però aportant a la tradició tocs creatius. A la cuina tracten productes d’aquí amb tècniques contemporànies, i l’oferta inclou patacón amb carn entatxonada, gambetes amb xips de plàtan i salsa rosa, típiques de la costa caribenya; empanades; carimañolas (massa de iuca fregida farcida); arepes; ceviche de llet de coco; posta negra de Cartagena; sobrebarriga (falda) a la brasa amb papas chorreadas; truja o el clàssic llardó, i postres com el pastís de formatge costaner amb almívar de guaiaba o el merengón (crema pastissera amb guanàbana, maduixa, salsa de mora, nata i merenga). La carta i els especials fora de carta canvien amb la temporada, i es mariden amb vins catalans, cerveses, refrescos i refajo (beguda que resulta de barrejar cervesa i gasosa de cola vermella) de Colòmbia. Brunch dominical amb plats familiars com la frijolada o l’ajiaco, típic de Bogotà, i còctels d’autor com el Cali (aiguardent d’Antiòquia, lulo, soda i menta) en completen la proposta.

Contacte

Clot, 135. 08026 Barcelona.
931 987 194