Actualització: modificacions en l'horari de servei i noves restriccions per a la restauració

21/12/2020 - 09:43 h

COVID-19. Des del 21/12, el servei de consum als establiments de restauració queda limitat a les franges de 07:30 h a 09:30 h i de 13 h a 15:30 h. A més, els establiments d'aquest sector ubicats dins dels centres o recintes comercials han de tancar.

Aquest 19 de desembre, la Generalitat de Catalunya ha publicat al DOGC la resolució SLT/3354/2020, que modifica algunes de les mesures i restriccions per al comerç minorista i serveis de restauració fixades en resolucions anteriors. Els principals canvis afecten la restauració, en forma de limitació d'horaris i del tancament d'aquells establiments del sector que estiguin dins els centres o recintes comercials Les mesures entren en vigor el dilluns 21 de desembre. T'ho expliquem.

En primer lloc, amb la nova resolució, el servei de consum en l’establiment només es pot oferir entre les 07:30 hores i les 09:30 hores i les 13:00 hores i les 15:30 hores. En canvi, la recollida de menjar als establiments i el servei a domicili es pot seguir prestant amb l’horari que ja estava aprovat en resolucions anteriors: entre les 06.00 hores i les 22.00 hores si es recull al local i entre les 06.00 hores i les 23.00 hores si es reparteix a domicili.

Alhora, la resolució suspen lobertura al públic dels locals i establiments de restauració integrats en centres comercials i recintes comercials i recorda que l’aforament ha de ser del 30% en espais interiors sempre ben ventilats i del 100% a les terrasses. Tot i així, En ambdós casos cal garantir una distància mínima degudament senyalitzada de dos metres entre comensals de taules o agrupacions de taules diferents.

De la mateixa manera, la resolució destaca que el consum sha de realitzar sempre a la taula, que pdorà estar ocpuada com a màxim per quatre persones, llevat que pertanyin a la bombolla de convivència. A més, sha de garantir la distància dun metre entre persones duna mateixa taula, excepte per a persones que pertanyin a la bombolla de convivència. El tipus i mida de taula, diu la resolució, ha de permetre que es garanteixin aquestes distàncies.

La resolució també explica que, excepcionalment, en els serveis corresponents als àpats dels dies 24, 25, 26 i 31 de desembre de 2020 i dels dies 1, 5 i 6 de gener de 2021, el nombre màxim de comensals per taula o agrupació de taules sestableix en sis persones, llevat que siguin convivents, sempre que pertanyin com a màxim a dues bombolles de convivència.

Pel que fa al centres comercials, més enllà del tancament dels establiments de restauració, la resolució també incorpora una altra novetat: el titular d’un centre o recinte comercial ha de presentar una declaració responsable al departament competent en matèria de comerç i a lajuntament del municipi dubicació en la qual sinformi de les característiques dels sistemes de ventilació i qualitat de laire.

Concretament, en la declaració haurà de constar lempresa o personal de manteniment habilitat dacord amb el Reial decret 1027/2007, de 20 de juliol, pel qual saprova el Reglament dinstal·lacions tèrmiques en els edificis, que garanteix que lespai disposa duna ventilació adequada als criteris establerts a lannex 1. Aquesta declaració sha de presentar abans del 31 de desembre de 2020.

La nova resolució especifica també que tota la resta de mesures i restriccions per al comerç minorista i la restauració en vigor des del 30 d’octubre, es prorroguen.