Ajudes per a la rehabilitació de finestres al Raval i el Gòtic

16/11/2018 - 13:31 h

Pla de barris. Les sol·licituds es podran presentar a partir del gener del 2019.

Per reduir les molèsties del soroll ambiental del veïnat a les zones amb més afectació del Raval i del Gòtic, el Pla de barris posa en marxa un programa de subvencions per a la rehabilitació de finestres que, segons el nivell de renda, poden arribar a cobrir fins al 90% del cost de les obres. El període per sol·licitar els ajuts començarà el gener del 2019.

Segons l’Organització Mundial de la Salut (OMS), l’exposició a nivells alts de soroll ambiental afecta tant el benestar com la salut de les persones. A partir dels 42 decibels es comencen a produir trastorns del son i a partir dels 50 decibels augmenta la probabilitat de patir hipertensió i altres afectacions cardiovasculars.

Aquests nivells es poden superar en algunes zones dels barris del Raval i del Gòtic sud durant les nits dels divendres i dissabtes a causa del soroll que genera la concentració de gent al voltant dels locals d’oci nocturn i la mobilitat de grups grans. També poden generar un impacte de soroll ambiental al veïnat els vehicles de càrrega i descàrrega, les brigades de neteja i els esdeveniments al carrer, especialment en carrers estrets i en edificis vells i poc aïllats.

Amb l’objectiu de reduir aquestes molèsties, el Pla de barris del Raval Sud i Gòtic Sud ha posat en marxa un programa de rehabilitació de finestres que es caracteritza per l’assessorament tècnic i els ajuts per canviar les finestres i els tancaments dels habitatges situats en les zones dels barris que els estudis determinen com a àrees de més afectació per la contaminació acústica. Segons el nivell de renda, les subvencions poden arribar a cobrir fins al 90% del cost de les obres, i les poden demanar tant els propietaris com els llogaters dels habitatges.

El gener del 2019 s’obrirà el període per presentar les sol·licituds dels ajuts. Les bases del programa de rehabilitació de finestres i el mapa de soroll ambiental es podran consultar al web pladebarris.barcelona i a l’Oficina del Pla de barris, carrer d’en Robador, 34.