B·crèdits: una línia de crèdits de 12 milions d’euros per a micropimes i autònoms

FINANÇAMENT. Petites i mitjanes empreses i autònoms podran demanar els microcrèdits, d’un import de 12.500 euros, a partir del 5 d’octubre via telemàtica a través de l’Oficina d’Atenció a les Empreses de Barcelona Activa.

L’Institut Català de Finances (ICF), Avalis de Catalunya i Ajuntament de Barcelona, a través de Barcelona Activa, llancen una línia de finançament, anomenada B·Crèdits, de 12 milions d’euros per el teixit econòmic de la ciutat, per tal de cobrir la manca de liquiditat puntual derivada de l’emergència de la COVID19.

Mitjançant un conveni entre els tres organismes, aquests préstecs aniran destinats preferentment als sectors del comerç, la restauració, el turisme, les indústries creatives, les cures, l’educació i l’esport, i a dones treballadores autònomes i empresàries, que  hagin patit els efectes de la crisi de la COVID19. L’objectiu principal d’aquests microcrèdits és contribuir a la reactivació empresarial.

Aquesta línia de microcrèdits, que es podran sol·licitar a l’Oficina d’Atenció a les Empreses (OAE) de Barcelona Activa, forma part del pla de reactivació econòmica impulsat pel Centre de Resposta Econòmica de l’Ajuntament de Barcelona (CECORE), creat des de l’inici de la pandèmia per reactivar l’economia de la ciutat a curt, mig i llarg termini. L’Ajuntament de Barcelona, en la seva prioritat de preservar els llocs de treball i donar suport a les empreses i a les persones treballadores autònomes, vol donar més empenta als negocis locals a través d’aquests préstecs amb garanties i bones condicions.

La línia de finançament se suma a les múltiples solucions que han posat en marxa l’ICF i Avalis de Catalunya per cobrir les necessitats de liquiditat del teixit empresarial derivades de la crisi de la COVID19 i assegurar el manteniment de llocs de treball. En total, s’han posat a disposició de persones treballadores autònomes, pimes, empreses i entitats més de 1.100 milions d’euros.

Les condicions dels préstecs

L’import dels  préstecs és  de 12.500 euros i tindran un termini de 5 anys, amb un any de carència inclòs. Els microcrèdits seran avalats al 100% per la Societat de Garantia Recíproca de Catalunya, Avalis de Catalunya, SGR, que comptarà amb una aportació de 2M€ de l’Ajuntament de Barcelona. Els beneficiaris dels avals han de constituir-se en socis d’Avalis mitjançant la subscripció d’una participació de 200 euros.

Aquestes condicions seran vàlides fins al 31 de desembre de 2020, i es revisaran a partir de 2021 a efectes d’aplicar les condicions de mercat que en aquell moment apliqui Avalis i ICF a aquest tipus d’operacions. Pots saber-ne més, aquí.