Les bodegues emblemàtiques es protegiran per preservar-ne l’essència

17/07/2019 - 08:42 h

Comerç i mercats. Durant un any se suspenen els permisos d'obres a una trentena d'establiments, dos a Horta-Guinardó, per evitar que siguin modificats

Primer pas per protegir les bodegues singulars i preservar-ne l’essència, la identitat i els vincles amb el veïnat. Durant un any se suspenen les llicències i permisos d’obres a 31 bars i bodegues perquè no es puguin modificar mentre s’estudia incloure’ls al catàleg de protecció d’establiments emblemàtics.

L’objectiu de la suspensió de llicències és evitar la desaparició de locals tradicionals i amb valor social i paisatgístic a causa de l’especulació immobiliària i l’estratègia de grans grups comercials. La primera selecció de bodegues que s’avaluaran n’inclou trenta-una, dues a Horta-Guinardó:

  • Bodega Massana, al carrer d’Horta, 1 (Horta).
  • Bar Bodega Lepanto, al carrer de Lepant, 440 (Baix Guinardó).

Un cop s’hagi decidit quines bodegues s’incorporen al catàleg de protecció d’establiments emblemàtics, s’elaborarà un pla urbanístic que inclogui les condicions de conservació i manteniment de cada comerç.

Per garantir que durant l’avaluació dels establiments se’n conservi la singularitat, s’ha decretat la suspensió de llicències i permisos d’obres per un any.