Cinema i comerç units al ‘Barcelona Shopping and Shooting’

12/07/2019 - 20:16 h

Cinema i Comerç. El passat 6 de juliol es van lliurar els premis del Concurs de Curtmetratges de Barcelona Comerç, “Barcelona Shooping&Shooting”. Descobreix els guanyadors d'aquesta edició!

El passat dissabte 6 de juliol es van lliurar els premis del Concurs de Curtmetratges de Barcelona Comerç, “Barcelona Shooping&Shooting”, que uneix comerç, cinema i ciutat, i que té com a principal objectiu fomentar la creació audiovisual reconvertint l’interior dels comerços de Barcelona en platós cinematogràfics per uns dies.

Con funciona el certamen?
Cada equip de gravació té cinc dies per presentar un curtmetratge de cinc minuts. A més, hi ha d’incorporar un comerç dels 23 eixos comercials de Barcelona Comerç i un espai emblemàtic de la ciutat.

Fins a 19 produccions i 133 botigues van participar a l’edició d’enguany. Un exemple és DMG Samarretes, de l’Eix Poble-sec, que va ser distingit amb el Premi Barcelona Comerç a la botiga més implicada.

Els premiats
El premiat amb l’Hermes del Comerç al millor curtmetratge en aquesta sisena edició va ser Impsum, de l’equip Iluminatis sin bombilla, una angoixant història sobre records traumàtics. Aquest equip guanyador, format per cinc noies, s’endugué, a més de l’estatueta Hermes del Festival, el Reconeixement a la millor fotografia.

El Premi a la millor direcció va ser per a José David Mohedano pel seu curt El Otro. També van ser per a aquesta producció els guardons al millor curt valorat pel públic i el Premi a la interpretació masculina, en aquest cas per a Àlex Galceran. El Premi a la interpretació femenina va ser per a Ana Quiñones a Merquén, curt que també rebé el Premi jove talent. El Premi a la millor música original anà a Petites coses, dels Mandarinas.

Les novetats d’enguany
Aquest any s’atorgà el Premi Rotary al servei a la comunitat a l’equip Caos i el seu curt Girasoles. També s’hi estrenà la categoria internacional, amb 11 curtmetratges rodats per equips estrangers a Barcelona i a altres ciutats com Taiwan, Quito i Bolonya. En aquesta secció, Für Elise s’endugué el Premi Vitrines i Rafi, el curt millor valorat pel públic.

“Barcelona Shooping&Shooting” és molt més que un certamen cinematogràfic, ja que, com cada any, recollí donacions per a projectes socials de la ciutat. Aquest 2019 es van lliurar més de 8.000 euros a l’Hospital Infantil de la Vall d’Hebron.