Decau l'obligatorietat de dur mascareta a l'interior de comerços i establiments de restauració

21/04/2022 - 09:47 h

COVID-19. A partir del 20 d'abril, les mascaretes deixen de ser obligatòries a l'interior dels establiments comercials i de restauració. La mesura, però, inclou excepcions com les farmàcies i la recomanació de fer-la servir en cas d'aglomeracions.

Des del dimecres, 20 d'abril de 2022, ja no és obligatori l'ús de la mascareta a l'interior dels establiments comercials i de restauració. Tanmateix, sí que serà necessària per entrar a les farmàcies, en entorns sanitaris i sociosanitaris com hospitals i residències de persones grans, i al transport públic. Pel que fa al personal dels comerços i restaurants, la decisió de portar-la o no recau sobre cada empresa, en funció de la seva activitat i de les condicions dels seus espais. També en decau l'obligatorietat als espectacles o equipaments com els gimnasos.

Alhora, si bé la mascareta deixa de ser una mesura general de salut pública per a tothom, sí que es recomana que la continuïn utilitzant com fins ara les persones vulnerables: persones grans, immunodeprimides o amb malalties cròniques que es poden agreujar amb la Covid-19, així com les persones que hi tinguin contactes estrets. També cal dur-la en cas de ser positiu i recomanada sempre que es tinguin símptomes que puguin ser compatibles amb la malaltia. Tota la informació completa es pot consultar al Reial decret 286/2022 publicat el 19 d’abril al BOE.