El comerç de Barcelona ja té el seu primer llibre de relats

03/12/2018 - 18:40 h

Lletres al Comerç. Es lliuren els premis a l'obra guanyadora i la millor finalista del concurs literari "Lletres al Comerç" en què botigues i eixos associats a Barcelona Comerç en són protagonistes dels relats.

Quan

03/12/2018

El relat guanyador de la 1a edició del concurs “Lletres al Comerç”, convocat per la fundació Barcelona Comerç, té al mercat dominical de Sant Antoni com a eix de la narració. “Tirant de paper”, obra de Lena Paüls, donarà títol a un dels primers llibres que s’editen a Catalunya amb el comerç de proximitat de Barcelona com a protagonista.

Raul Jaime ha estat el guanyador del I Premi Josep Sebastian, concedit a la millora obra finalista d’un autor novell a “Lletres al Comerç. Són els guardons lliurats en la I Nit de les Arts, diumenge passat, en el que va significar també la clausura de l’Any del Comerç i la Cultura, que ha impulsat activitats arreu dels eixos comercials de la ciutat durant els darrers dotze mesos, com ara les concerts d’òpera que s’han pogut gaudir a molts carrers comercials de la ciutat.

Paüls, guanyador de la primera edició del concurs “Lletres al Comerç” ha rebut un premi de 1.000 € i la publicació de la seva narració com a capçalera del primer llibre de relats del comerç de Barcelona, editat per Barcelona Comerç.

A la convocatòria s’han presentat 99 escriptors de Catalunya, els EEUU i d’Alemanya, i 137 comerços dels 23 eixos comercials de Barcelona Comerç que s’han convertit en escenaris de ficció dels relats dels participants. Les 14 obres finalistes i la guanyadora han donat forma a un llibre inèdit fins ara, en el que el comerç de la ciutat esdevé el fil conductor de relats de tots els gèneres, costumista, amb caràcter fantàstic, històric o infantil-juvenil.

Amb la Nit de les Arts: Lletres, Música i Comerç es tanca l’Any del Comerç i la Cultura que a més d’Òpera al Comerç i el Concurs Lletres al Comerç, també ha acollit la cinquena edició Shopping&Shooting, el concurs de curtmetratges en el que les botigues de Barcelona es converteixen en platós de cinema; les XIV Jornades Europees de Comerç, Cultura i Turisme i prop d’un centenar d’activitats culturals de tota mena, als Eixos Comercials de Barcelona Comerç.