El comerç de proximitat, protagonista de Fira ÀPAT 2019

Comerç i restauració. Conclou la cinquena edició de Fira ÀPAT 2019, que ha connectat més d'un centenar d'expositors amb professionals de l’alimentació i la gastronomia.

Aquest dilluns 7 d’octubre tanca les portes la quarta edició de la Fira ÀPAT. Considerada una de les fires de l’alimentació i la gastronomia catalana més grans del país, ha connectat al llarg de tres dies productors d’aliments agroalimentaris catalans de qualitat amb professionals de l’alimentació i la gastronomia.

Del 5 al 7 d’octubre el sector comercial de l’alimentació (botigues, comerços i restaurants) i la ciutadania han pogut conèixer de ben a prop el teixit productiu rural i gaudir de la producció d’aliments de proximitat en la cinquena edició de la Fira ÀPAT

Organitzada per l’Ajuntament de Barcelona i altres entitats i associacions comercials, la Fira ÀPAT ha tingut lloc al centre comercial Les Arenes amb l’objectiu de promoure els productes de proximitat, ja que són garantia de qualitat, alhora que ajuden les petites explotacions familiars, agràries i ramaderes. D’aquesta manera, el benefici és doble: com a societat, aconseguim un coneixement més directe de la procedència dels aliments que consumim i, al mateix temps, fem costat a les produccions locals, base imprescindible per a un comerç de proximitat de qualitat i dinàmic.

Xerrades, tallers… i fins i tot cuina en directe

Al llarg d’aquests tres dies, s’han dut a terme un munt de mostres, monogràfics i tallers sobre alimentació i restauració. En una edició carregada de novetats, a més de descobrir un centenar d’expositors, el públic ha pogut assistir a una masterclass d’aus, impartida pel restaurant barceloní Cinc Sentits, o a una formació sobre cuina molecular, duta a terme per l’Escola Terra d’Escudella del barri de Sant Martí. Altres formacions més transversals que s’han impartit han estat “Eines per a la gestió i control de la cuina”, a càrrec d’Aqulinary, o “solucions informàtiques en l’hostaleria”, a càrrec de Javier Oró.

I, com és tradició, ha tornat la cuina en directe de reconeguts xefs, com ara Miquel Pardo, del restaurant El Cruix; Pau Pérez, del restaurant Aflamas, o també el televisiu cuiner català Marc Ribas, nomenat padrí de la fira.

Hi ha moltes maneres de potenciar els productes locals i de qualitat, i la Fira ÀPAT n’és un exemple. Després de tres dies i un gran èxit de participació, tanca tot enfortint el sector alimentari català. I enfortir la producció local és enfortir el comerç de proximitat.

More info