El Port Olímpic acollirà els dies 11 i 12 de desembre la fira de vi i oli 'Viu i beu Batea'

02/12/2021 - 11:49 h

FIRES. Durant dos dies i amb la col·laboració de l'Ajuntament de Barcelona, l'espai acollirà una mostra amb cellers i productors d'oli de Batea, un dels principals productors de vi i oli del país, per acostar aquests dos productes al públic barceloní.

Batea, a la Terra Alta, és un dels municipis catalans que concentra un nombre més elevat d'hectàrees de vinya. És, de fet, un dels principals productors de vi i oli del país. Els seus productes han estat distingits per la seva qualitat en un gran nombre de certàmens i apareixen en moltes guies gastronòmiques. Ara, en el marc d'un protocol de col·laboració signat entre Montserrat Ballarín, regidora de Comerç, Mercats, Consum, Règim Interior i Hisenda de l'Ajuntament de Barcelona i l'Ajuntament de Batea, el públic barceloní podrà descobrir-los de prop en una fira al Port Olímpic, que tindrà lloc els dies 11 i 12 de desembre.

Concretament, a la mostra hi participaran els projectes Família Torres, Vall de Vinyes, Celler Batea, Celler Arrufi, Viticultors Bateans, Celler la Botera, Vins Algars, La Bruixa dels Mudefes, Herencia Altés, Danica Vinos, celler laFou, Celler Tarroné, La Madre Vermouth; i Oli i olives Original i Querva cia. Alhora, les dues jornades comptaran amb actuacions musicals en directe. La fira s’emmarca dins la campanya ‘Menja oli i beu vi de casa’, impulsada per l’Ajuntament de Batea conjuntament amb els cellers i cooperatives de la DO Terra Alta per reactivar aquests sectors després de la pandèmia.