Els mercats de Sant Antoni i de la Boqueria restringeixen els grups de visitants

18/04/2019 - 10:37 h

Comerç i mercats. Com ja passa a Santa Caterina, els grups de més de quinze persones no podran accedir-hi els divendres i els dissabtes d’abril a octubre.

Els mercats de la ciutat sovint capten l’interès del turisme per la seva història i arquitectura. Com ja passa al de Santa Caterina, el Mercat de Sant Antoni inclourà, a partir d’aquest divendres, una regulació per evitar que la presència de grups de visitants entorpeixi el funcionament normal de l’equipament. El Mercat de la Boqueria també reforça la restricció actual i l’equipara amb la d’aquests dos mercats.

La nova regulació al Mercat de Sant Antoni permetrà preservar el model de mercat actual. Entre l’1 d’abril i el 30 d’octubre els grups de visitants formats per més de quinze persones que vagin amb guia tindran l’accés prohibit al recinte els divendres i dissabtes durant tot l’horari d’obertura.

A més, l’equip de seguretat de l’equipament podrà instar a abandonar el recinte aquelles persones que, en grup o de forma individual, pertorbin el funcionament normal del mercat, toquin i manipulin aliments i productes exposats per fer fotografies, mengin o beguin en qualsevol espai del mercat no destinat a aquests usos o facin soroll o cridòria.

Un efecte dissuasiu per al turisme

La mesura, que es va instaurar inicialment al Mercat de Santa Caterina, ha demostrat tenir un efecte dissuasiu en els grups de visitants i ha ajudat a garantir el bon funcionament de cara als paradistes i clients. És per això que els paradistes del Mercat de la Boqueria, que actualment té una restricció menor, i l’Associació Administrativa de Concessionaris del Mercat de Sant Antoni han demanat a l’Institut Municipal de Mercats de Barcelona que s’implementi la mateixa regulació per a grups en el seu equipament.

Divendres, 19 d’abril, entrarà en vigor el decret d’alcaldia que regula l’entrada als mercats de Sant Antoni i de la Boqueria.