La ruta Aparadors Artístics porta el diàleg entre comerciants i artistes al Barri Gòtic

18/05/2023 - 12:27 h

COMERÇ. Del 12 de maig al 3 de juny de 2023, vint artistes de renom fan reviure el diàleg entre l'art i el comerç amb intervencions en deu establiments del barri Gòtic. La iniciativa vol potenciar els aparadors com a espais que conversen amb la ciutadania.

La ruta Aparadors Artístics proposa visitar un seguit d’intervencions artístiques realitzades per artistes de reconegut prestigi –provinents de les arts visuals, les arts escèniques, del cinema o de la literatura– en diferents aparadors d’establiments comercials del barri Gòtic, situats als carrers del Pi, Petritxol i Palla, així com en alguns carrers adjacents. La intervenció vol potenciar la importància dels aparadors com a espais comercials i de diàleg amb la ciutadania. Es podrà visitar del 12 de maig al 3 de juny.

Concretament, en aquesta edició hi participen els i les artistes Didier Lourenço, Gino Rubert, Guillem Trius, Jacint Todó, Jaime Pitarch, Jaime Serra, Joan Fontcuberta, Laia Noal, Lara Fluxà, Lluís Lleó, Marcos Cárdenas, Mari Ito, Mercedes Pimiento, Miguel Rasero, Núria Güell, Pedro Torres, Pep Agut, Perico Pastor, Rosa Tharrats i Stella Rahola. També els establiments Accent Created Diamonds, Antiguitats Olga de Sandoval, Atelier de Ballerinas, Casa Jornet, Conesa Papereria, Espai Quera, Fargas Xocolateria, Fly Shop Salmon 2000, Fortune Cat, Joieria Petritxol, Joieria Sant, Marcs Petritxol, Miret 1919, Restaurant Immersió, Rossana de la Riva, Sala Parés, Up Headwear, Vamvaki, Villa del Arte i YellowKorner. Tota la informació sobre la ruta, es pot consultar aquí.

L’acció beu de la reivindicació de la relació entre comerciants i artistes que va saber exposar Santiago Rusiñol a L’auca del Senyor Esteve. Un plafó ceràmic de l’obra es troba a l’entrada del carrer Petritxol des de 1956. L’autor de la ceràmica és Josep Aguadé, que va utilitzar els dibuixos originals de Ramon Casas i els rodolins de Gabriel Alomar.

Aparadors artístics és un projecte impulsat per la publicació cultural Hänsel i Gretel, dirigida per Llucià Homs i Fèlix Riera en col·laboració amb Barna Centre i amb el suport de la Regidoria de Turisme i Indústries Creatives de l’Ajuntament de Barcelona.

Fotografia: Pep Gol