Mercabarna organitza cursos en línia gratuïts de neteja i desinfecció de locals comercials

07/05/2020 - 09:40 h

FORMACIÓ. Davant l’obligatorietat dels comerços perquè facin un mínim de dues desinfeccions diàries per aturar la covid-19, els serveis de formació de Mercabarna ofereixen sessions als petits i mitjans comerços agroalimentaris.

Des del dilluns 4 de maig, l’entrada en vigor de la fase 0 del pla de desconfinament progressiu dissenyat pel govern espanyol permet la reobertura dels establiments comercials de menys de 400 metres quadrats de superfície. Ho fa, però, remarcant l’obligatorietat de seguir estrictes mesures d’higiene i de desinfecció. Davant d’aquest escenari, Mercabarna posa a disposició del petit i mitjà comerç de Barcelona diversos cursos digitals i totalment gratuïts que permeten aprendre les claus per netejar i desinfectar correctament un local comercial.

Amb l’objectiu de formar el personal del comerç de proximitat en les tasques de neteja i desinfecció dels establiments de compliment obligat durant el desconfinament, els serveis de formació de Mercabarna estan oferint diverses sessions formatives virtuals gratuïtes. Les sessions, que estan enfocades específicament als comerços agroalimentaris petits i mitjans, tenen una durada de 45 minuts i estan impartides per un especialista en higiene alimentària. Aquests darrers dies ja shan impartit dues sessions daquesta formació. La propera tindrà lloc l11 de maig a les 16.30 h. La inscripció, programada per donar suport al sector agroalimentari durant aquesta crisi sanitària, es pot fer a través de la pàgina web de Mercabarna.

En aquesta formació es tracten a fons les fases de la neteja i la desinfecció tant de l’establiment com dels estris necessaris per a la manipulació dels aliments. Així mateix, es posa l’accent en les claus per desinfectar correctament les superfícies de contacte explicant quines són les tècniques més eficaces per netejar-les correctament i quins productes són els més idonis. Durant el curs, per exemple, s’insisteix en aspectes que poden passar desapercebuts, com la necessitat de rotació dels productes de neteja i desinfecció davant la resistència dels microorganismes.

Més enllà d’aquests cursos, entre loferta formativa de Mercabarna també hi ha diverses càpsules dirigides a la ciutadania i els professionals. La setmana vinent estan programades les càpsules següents: Les peces de la vedella que cuinaven les nostres àvies, La temporada de les fruites i hortalisses, Com reconèixer l’estat de frescor del marisc i Lespecejament de la vedella. Tota la informació de l’oferta formativa de Mercabarna es pot consultar aquí. En cas de tenir dubtes o consultes, es pot trucar als serveis de formació de Mercabarna (93 556 34 56 / 93 556 30 00) o bé enviar-hi un correu electrònic (formacio@mercabarna.cat).