Més de la meitat de l'impost turístic es destina als barris

01/05/2018 - 09:42 h

Dels aproximadament 5 milions d'euros recaptats, més de la meitat es van destinar a projectes per millorar els barris, i uns 640.000 euros, a projectes relacionats amb el patrimoni i la cultura

Dels aproximadament 5 milions d’euros recaptats, més de la meitat es van destinar a projectes per millorar els barris, i uns 640.000 euros, a projectes relacionats amb el patrimoni i la cultura

L’any passat es va aconseguir que la Generalitat augmentés del 34% al 50% la cessió de l’impost que els visitants paguen als allotjaments turístics per les seves estades a la ciutat. El diners recaptat permet contrarrestar parcialment l’impacte negatiu que la afluència turística té en el dia a dia dels barcelonins i les barcelonines.

Amb l’objectiu que la repercussió a la ciutat
d’aquesta taxa sigui encara més gran,
el Consell Municipal va aprovar una proposta
per reclamar el cent per cent del que es recapta

Algunes de les actuacions finançades amb la taxa (consulteu-ne la llista a l’espai ‘Més informació’) han estat: pla de millora d’estiu de l’oferta d’autobusos, renovació del vial de servei de la plaça de Lesseps, senyalitzacions d’espais d’interès a Sant Andreu i a la Trinitat Vella, millores al parc de la Ciutadella, renovació del paviment del carrer de Sant Domènec, reforma dels nous accessos i senyalització de la serra de Collserola, entre altres.

En l’àmbit cultural, l’impost ha permès cobrir els costos de La Festa Catalana 2017, del concert popular de l’OBC a la platja amb motiu del Dia Internacional de la Música, o la conversió a museu del refugi antiaeri de la Torre de la Sagrera.

Unitat en la gestió del turisme

Aquestes dades es facilitaran en una nova sessió plenària del Consell de Turisme i Ciutat, l’òrgan estable de participació ciutadana amb caràcter consultiu i assessor i format per empreses i entitats del sector i agents socials i veïnals, amb l’objectiu de debatre i participar en l’elaboració de polítiques públiques en matèria de turisme.

A més, s’hi presentarà l’actualització del pla de treball del Consell, la seva estratègia territorial i la seva estratègia de comercialització turístic.